Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Viviani verslaat Van Poppel in Abu Dhabi

Donderdag 22 februari 2018

Elite men - Danny van Poppel is in de tweede rit van de Abu Dhabi Tour tweede geworden. De renner van LottoNL-Jumbo zag Elia Viviani van Quick-Step de rit winnen.

Het peloton ging onderweg in vele stukken uiteen, maar richting de finish bolde toch weer een omvangrijk peloton samen. Pascal Ackermann ging vroeg aan, Van Poppel reageerde, maar Viviani bleek over de rapste benen te beschikken.

In het klassement nam Viviani de leiding over van Alexander Kristoff. Van Poppel staat in de nieuwe rangschikking derde.

Het eerste dat Van Poppel na de streep deed, was zijn team bedanken. “Ik had hun goede werk heel graag afgemaakt, maar Viviani is op dit moment de te kloppen man. Ik vind het geen schande om achter hem tweede te worden.”

Het had niet veel gescheeld of Van Poppel had geen concurrentie van de Italiaan gehad. In het laatste uur ontstonden er waaiers die het peloton in drie kleinere groepen deed breken. “Elia zat niet bij mij in de voorste groep, dus ik zag mijn kans al schoon. Maar er zaten te veel kanshebbers voor het algemeen klassement in die groep, waardoor hij alsnog terug werd gebracht. Dat is jammer, maar dat maakt deze race extra hard en dat vind ik dan weer mooi.”

Dankzij zijn tweede plek staat Van Poppel nu derde in het algemeen klassement en eerste in het jongerenklassement. “Het is mooi om de witte trui morgen om mijn schouders te hebben, maar ik weet ook hoe moeilijk het gaat zijn om die te verdedigen. Zeker in de laatste etappe, waar we te maken krijgen met een finish bergop. Maar nu moet ik hier vooral van genieten.”

Foto: © Abu Dhabi Tour/ LaPresse - Ferrari / Paolone



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl