Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra soleert naar zege in Le Samyn

Dinsdag 27 februari 2018

Elite men - Niki Terpstra heeft de GP Le Samyn op zijn naam gebracht. De Noord-Hollander wist de overmacht van Quick-Step te bekronen.

Zijn ploeggenoot Philippe Gilbert eindigde op de tweede plek.

Quick-Step Floors had Le Samyn helemaal in de macht. Niki Terpstra won voor de tweede maal de koers, ploegmaat Philippe Gilbert zorgde voor een onvervalste dubbelslag met een tweede plek.

Zeven renners trokken vroeg op avontuur, maar de echte koers begon na zo`n 80 kilometer. Quick-Step Floors nestelde zich voltallig op kop en trok het peloton uit elkaar. Een groep van 10 renners ontstond, met daarbij de volledige Quick-Step Floors formatie van 7 renners. Tim Declercq, Davide Martinelli en Florian Sénéchal offerden zich op in dienst van de ploeg en deden beurtelings kopwerk om het gat uit te diepen.

Philippe Gilbert en Niki Terpstra trokken vervolgens door met Damien Gaudin (Direct Energie), Alex Kirsch (WB Aqua Protect) en Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) in hun wiel. Gilbert leek de rol te lossen na een fietswissel, maar sloot snel weer in de vrieskou. Een versnelling van Terpstra zorgde ervoor dat Kirsch en Van der Sande moesten lossen vooraan.

Op 20 kilometer van de streep speelden Terpstra en Gilbert perfect. Gilbert versnelde en dwong zo Gaudin in het defensief. De Fransman reed het gat dicht en op dat moment ging Terpstra er vandoor. De Nederlander sloeg snel een kloof en soleerde over de laatste twee kasseistroken naar de winst. Gilbert schudde in de slotfase Gaudin af en reed zo naar een tweede plaats.

“Ik ben erg blij, maar ik heb elke kilometer van de dag afgezien. Door de vrieskou gebruik je veel energie. Het was niet eenvoudig om met deze omstandigheden te koersen, maar de afloop was gunstig voor ons. We wisten dat de kopgroep sterk was en de verantwoordelijkheid bij ons lag, daarom vielen we van zo ver aan. We draaiden de gashendel open en het draaide uit op een afvalkoers met meer en meer renners die moe werden en afhaakten. De ploeg reed een koers uit het boekje. Philippe was geweldig in de finale en we buitten ons numerieke overwicht goed uit. Ik kon weg geraken en deze mooie zege boeken”, klonk het na afloop bij de winnaar.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl