Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westland WV wil er direct staan in 2018

Vrijdag 02 maart 2018

Elite men - Westland Wil Vooruit heeft zich in het voorbije wielerjaar 2017 met een zevende plaats in het eindklassement van de Topcompetitie geklasseerd als beste clubteam. "De clubcompetitie verliep vanwege pech wat minder, maar de mannen hebben zich aan het einde van het seizoen in onder meer de UCI-wedstrijden onderscheiden" sprak Gerard Heskes lovend over zijn manschappen.

Teks: Dan Rolandus

De teammanager van de Westlandse elite-equipe kijkt met veel belangstelling uit naar aanstaande zaterdag wanneer zijn ploeg aftrapt in de 58e editie van de Craft Ster van Zwolle. "We willen als club meedoen voor de prijzen en gaan er voor" wijst Gerard Heskes op de deelname van Nick van der Meer, Coen van Kleef, Luuk van der Wal, Wessel van Koppen, Carlo van den Berg, Christiaan Meerbeek en Jaap van der Meij en de reserves Noah van der Meer, Diederik Deelen en Bram Nelck. "Na Zwolle willen we top zijn in de 65e Ronde van Zuid-Holland, willen we op eigen grond opnieuw proberen tot in de finale mee te spelen. De enige hoop die ik koester is dat het langs onder meer de Gaag en op de Maasdijk na jaren eindelijk eens hard zal waaien."

Olympia’ s Tour

Gerard Heskes kan in 2018 beschikken over vijftien renners. ‘"We hebben acht beloften, dus je begrijpt dat Olympia’s Tour (van 11 tot en met 16 september, DR) voor de beloften ons hoofddoel zal worden. We zullen de mannen optimaal voorbereiden, want in OT willen we op het hoogste plan meedoen."De Westlanders zagen Piotr Havik (CT Beat Cycling Club), vorig jaar nog winnaar van de Wattmeister en Jos Koop (Tempo-Hoppenbrouwers) naar elders vertrekken, maar zagen Sjoerd Kouwenhoven (Metec-TKH) en Marvin van Spronsen (HSK Trias) weer op het oude nest terugkeren. ‘Ik ben heel blij met de komst van Sjoerd van Kouwenhoven. Sjoerd kan zijn ervaring delen met die jonge gasten en zal zelf ook gretig genoeg zijn om zich naar een ereklassering te rijden."

 Westland Klassement

De Westlandse teamleider gaf te kennen in alle koersen voor de prijzen te willen rijden. ‘We hebben voor een club alles in huis om de renners op professionele wijze optimaal te begeleiden. Ik zeg niet dat we gaan winnen, maar we willen op alle fronten (Topcompetitie, clubcompetitie, vrije koersen, Olympia’s Tour en het Westland Klassement, DR) meedoen voor het hoogst haalbare. Marvin van Spronsen wil bij WWV nog een jaar lang alles uit de kast halen. Hij is een renner, die graag zijn focus wilt leggen op het Westland Klassement. Nick van der Meer heeft zich vorig jaar menig keer in de kijker gereden. Ik vind het fijn, maar heel raar dat hij nog bij WWV rijdt en niet bij een continental team. Er zijn veel mindere renners, die wel op dat niveau rijden. Het lijkt wel of de scouts WWV over het hoofd zien."Coen van Kleef (hij won een trainingsritje in het Spaanse Peratallada, DR) heeft zowel op het sportieve als het mentale vlak stappen gemaakt. Ik ben benieuwd waar hij dit seizoen met zoveel potentie zal uitkomen. Olympia’s Tour wordt voor Coen het hoofddoel. Ik verwacht ook veel van Bram Nelck, die zich na zijn schaatsmarathonperiode nu zal toeleggen op het wielrennen en Wessel van Koppen. Als je ziet hoe belofte Stef Zeestraten (ex-RWC Ahoy, DR) zich moeiteloos in de ploeg heeft gereden is geweldig. Carlo van den Berg moet één van de belangrijkste speerpunten gaan worden en Jeffrey van den Berghen is een echte crosser, heeft nooit op de weg gereden, maar gelet op zijn grote kwaliteiten is hij bij de ploeg gehaald. Al met al is de ploeg homogener geworden, stabieler ook. Dat komt omdat de individuele krachtsverhoudingen dicht bij elkaar liggen. We staan er met de ervaren renners en de jonge gasten op het moment goed voor. Net als aan het einde van het seizoen toen we op het laatste NCK zonder ook maar één ProTour renner met echte Westlanders als derde ploeg van Nederland op het podium stonden.’ Gerard Heskes wil met zijn ploegleiders Jeroen van Vliet, Léon Hofman en individueel trainer Jelle van der Marel het seizoen in gaan op de weg waarmee zij ook de laatste jaren zijn ingegaan. ‘We gaan weer kijken wat we uit de renners kunnen halen en hoe zij het plezier uit hun hobby kunnen halen."

Westland Wil Vooruit: Sjoerd Kouwenhoven, Bob Wubben, Nick van der Meer, Coen van Kleef, Luuk van der Wal, Wessel van Koppen, Carlo van den Berg, Christiaan Meerbeek, Jaap van der Meij, Noah van der Meer, Diederik Deelen en Bram Nelck, Marvin van Spronsen, Lars van den Berghen en Stef Zeestraten Teamleiding: Gerard Heskes (teammanager), Léon Hofman (ploegleider), Jeroen van Vliet (ploegleider), Jelle van der Marel (trainer).

Foto: © Sportfoto Westland WV (rechts) was in 2017 ook succesvol op het NCK

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl