Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster van Zwolle is voor Van Trijp

Zaterdag 03 maart 2018

Elite men - De Ster van Zwolle is gewonnen door Maarten van Trijp. De renner van Destil klopte Jaap Kooijman en René Hooghiemster in de sprint van een kopgroep van zes.

Daarin zaten ook Jordi van Loon, Peter Schulting en Ivar Slik. Van Loon spande zich in voor ploeggenoot van Trijp die het af wist te maken. 

De zes waren in twee drietallen weg gereden uit een kopgroep van uiteindelijk veertien man, die over bleven na een slijtageslag door de kou. 

Van Trijp was vorig jaar dicht bij een contract bij een profteam, maar zag die deal op het laatst afhaken. Uiteindelijk stond hij met lege handen deze winter omdat zijn plek bij Metec-TKH vergeven werd en moest hij blij zijn dat er nog plek voor hem was bij Destil-Partkhotel. "Het is niet zo dat ik daarom hier me wilde laten gelden, ik wil er het hele voorjaar staan. Het is ook zeker geen lange neus naar Metec-TKH, want die ploeg heeft me altijd goed behandeld. Ik wil dit voorjaar goed zijn en me opnieuw in de kijker rijden bij een profploeg. Deze zege helpt daar vast bij, want de Ster van Zwolle is een koers van naam."

Foto: © Sportfoto

1. Maarten van Trijp (Destil-Parkhotel), 2. Jaap Kooijman (Vlasman Cycling Team), 3. René Hooghiemster (Alecto Cycling), 4. Ivar Slik (Monkey Town), 5. Peter Schulting (Monkey Town), 6. Jordi van Loon (Destil-Parkhotel), 7. Wim Kleiman (Monkey Town),  8. Rick van Breda (Monkey Town), 10. Barry Markus (Monkey Town), 11. Bas Tietema (Beat), 12. Folkert Oostra (Alecto), 13. Martijn Keizer (NWV Groningen), 14. Robin Wennekes (Vlasman Cycling Team), 15. Jim Lindenburg (Metec-TKH)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl