Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kernenomloop Echt-Susteren geschrapt

Dinsdag 06 maart 2018

Elite men - Na 10 edities op rij komt de Kernenomloop Echt-Susteren, de enige UCI 1.2 koers in Limburg in 2018 te vervallen. Onderzocht wordt of een doorstart in 2019 haalbaar is.

"Jarenlang is het een kleine groep wielerliefhebbers gelukt om deze attractieve koers door het Smalste Stukje Nederland te organiseren. Een koers die graag bezocht wordt door aanstormend talent in internationale elite/belofte ploegen. Mannen als Dylan Groenewegen, Max Walscheid en Robbert de Greef zijn in Echt als eerste over de streep gegaan en hebben vervolgens hun plek in het grote profpeloton gevonden" zo laat de organisatie weten.

Groot probleem is het wegvallen van een aantal vrijwilligers. “De opengevallen gaten hebben we vorig jaar met kunst en vliegwerk weten te dichten” aldus Geert Janssen, voorzitter van de Stichting Kernenomloop Echt-Susteren. “Een intensieve wervingscampagne eind vorig jaar heeft helaas onvoldoende nieuwe instroom opgeleverd.” Daarnaast zijn de teruglopende sponsorinkomsten een belangrijke reden om te stoppen.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl