Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sterk internationaal veld voor mannenronde van Drenthe

Dinsdag 06 maart 2018

Elite men - Met de komst van WorldTour-formatie Lotto-Soudal, maar liefst twaalf pro continentale profteams en de nationale Nederlandse ploeg is de Ronde van Drenthe sterk bezet op zondag 11 maart.

Het aantal pro continentale teams is ongekend groot dit jaar. Het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij mag op concurrentie rekenen van Aqua Blue Sport (Ierland), CCC Sprandli Polkowice (POlen), Cofidis, Vitalconcept (Frankrijk), Gazprom-Rusvelo (Rusland), Israel Cycling Academy (Israel), Sport Vlaanderen-Baloise, Veranda's Willems-Crelan, Wanty-Groupe Gobert, WB Aqua Protect-Veranclassics (Belgie) en United Healthcare (Verenigde Staten). Met de nationale ploeg van de KNWU en acht continentale ploegen is het veld compleet voor de Ronde van Drenthe 2018. Die continentale ploegen zijn Alecto, Beat Cycling Club, Delta Cycling Team, Metec-TKH, Monkey Town, Vlasman Cucling Team en het Britse Canyon-Eisberg.

KNWU-selectie  

Organisator Femmy van Issum baalde even dat LottoNL-Jumbo als Nederlandse UCI-formatie zou ontbreken in de net naar 1HC gepromoveerde Ronde van Drenthe, maar dankzij de nationale wielerbond KNWU zijn er straks toch drie renners van de ploeg aanwezig. Niet in het zwart-geel van hun werkgever, maar in het oranje van de nationale ploeg. Het gaat om oud-winnaar Bert-Jan Lindeman (winnaar in 2012), Pascal Eenkhoorn en Koen Bouwman. Namens Team Sunweb zijn Tom Stamsnijder en Martijn Tusveld present. Brian Kamstra van Novo Nordisk en Jetse Bol van Manzana-Postobon maken de selectie compleet. 

Organisatrice Femmy van Issum liet op de persconferentie weten: "Onze ronde mag zich in een grote belangstelling verheugen, bij teams en bij de media. We hebben meer aanvragen dan ooit." 

Gezocht wordt op zondag 11 maart naar een opvolger van Jan Willem van Schip.

De start in Emmen – bij het gemeentehuis klinkt om 12 uur het startsignaal  - geeft de organisatie van de Ronde van Drenthe de mogelijkheid al vroeg enkele keienstroken op te zoeken. De renners krijgen er in de eerste koersuren veel voor de kiezen. Vijf stroken nabij Valthe, Weerdinge, Exloo, Drouwen, Ees en Odoorn moeten voor een eerste schifting zorgen voordat de renners via Westerbork koers zetten richting Wijster en vier keer de VAM-berg krijgen voorgeschoteld. Na 155 kilometer komen de renners door de finish en op 7 kilometer van de streep gebeurt dat opnieuw. In de finale wachten twee nieuwe stroken met keien op de renners, die omstreeks 16.5- uur aan de finish aan de Alteveerstraat in Hoogeveen worden verwacht. In totaal staan er 192,2 kilometer op papier in de 1HC-klassieker na het schrappen van enkele slechte stroken.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl