Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bruins knijpt noodgedwongen in de remmen

Zaterdag 16 februari 2013

Women - Wielrenster Regina Bruins moet wegens gezondheidsredenen stoppen met haar topsportloopbaan. De voormalig Nederlands kampioene tijdrijden (Zaltbommel 2009) moet genezen van uitgebreide longembolieën, die terugvoeren op een enkelbreuk in 2010.

Omdat de 26-jarige Bruins vorig jaar niet in staat was om haar conditie op te bouwen en zich juist steeds verder voelde verzwakken, bleek uiteindelijk uit onderzoek dat embolieën haar vormpeil hadden aangetast. "Het is niet meer mogelijk  om topsport te bedrijven totdat mijn medische problemen door middel van bloedverdunners zijn opgelost. Daarna kunnen we pas vast stellen wat de schade aan longen en hart is en kan ik wellicht op langere termijn weer het sporten op gaan pakken. Ik sluit een vervolg op mijn wielerloopbaan niet helemaal uit, maar als ik reëel ben is de kans groter dat dit niet meer lukt.''

Bruins ziet de nationale tijdrittitel van 2009 als het hoogtepunt uit haar loopbaan. "Ik hoopte me ook internationaal steeds verder te ontwikkelen op dat terrein, was ook vijftiende op het WK dat jaar, maar een verdere ontwikkeling is me helaas niet gegund geweest.  De behandelend cardioloog zegt dat ik het geluk heb gehad dat ik als topfit persoon met deze embolieën te maken heb gekregen. De focus ligt voorlopig dan ook op volledig herstel, daarna zien we weer verder.'' Bruins reed in haar loopbaan voor onder meer Cervélo en Skil-Argos. Bij de laatste ploeg sloot zij haar loopbaan eind 2012 voorlopig af.

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl