Drentse 8 is voor Alexis Ryan

Vrijdag 09 maart 2018

Women - De Drentse 8 van Westerveld is gewonnen door Alexis Ryan. De renster van Canyon-Sram bleef Jolien D'hoore (tweede) en Chloe Hosking (derde) voor. De laatste won de editie van 2017.

In de slotronde werd Malgorzata Jasinska van Team Movistar terug gehaald. Eerder in de wedstrijd was Nicole Steigenga in de aanval. De Friezin van Swabo trok na de tweede beklimming van de VAM-berg ten aanval, reed bijna drie minuten voorsprong bijeen maar werd in de slotronden ingelopen.

Floortje Mackaij werd zesde, Jeanne Korevaar, Belle de Gast en Lorena Wiebes bezetten de plekken zes, acht, negen en tien.

Alexis Ryan was na afloop erg te spreken over de zege in Drenthe. "Dit is mijn eerste profzege, dus ik zal Dwingeloo nooit vergeten. Vooraf hadden we mijzelf en Lisa Klein aangewezen als beschermde rensters voor de sprint. Lisa voelde zich niet goed genoeg en probeerde het in de aanval. Daarna werd ik perfect gelanceerd voor de sprint. Ik ben heel blij met deze overwinning, een zege ook die me vertrouwen geeft voor de wereldbeker in Drenthe van komende zondag. Ik weet dat de koers selectiever zal zijn en het weer slechter, maar ik ben ervan overtuigd dat ik ook dan voor de overwinning kan meespelen. Ik heb de hele winter hard getraind op mijn sprint, dat betaalt zich duidelijk al uit."

Ryan is de eerste leidster in de KNWU Topcompetitie. Jeanne Korevaar (Waowdeals) kreeg de jongerentrui om de schouders. Danique Braam (Jan van Arckel) was de beste clubrenster.

Foto: © Sportfoto

STANDEN TOPCOMPETITIE

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl