Kijk ook eens op

Volg onsSisr boekt eerste profzege in Drenthe

Zondag 11 maart 2018

Elite men - Frantisek Sisr heeft de Ronde van Drenthe gewonnen. De renner van CCC bleef met een kopgroep uit de greep van het peloton en wist de sprint te winnen.

Dries de Bondt werd tweede en Preben van Hecke derde. Wesley Kreder was op de vijfde plaats de beste Nederlander.

"Het was mijn eerste profzege, dus dit is een mooie dag voor mij" zei Sisr na afloop. "Ik voelde onderweg dat ik één van de sterksten van de groep was en dus heb ik vol op de sprint ingezet. Dat heeft zich uitbetaald."

Rick Ottema was als continentale renner één van de smaakmakers in de wedstrijd. De noorderling werd zesde. "Ik voelde me goed. Een week geleden in de Ster van Zwolle was dat ook het geval, maar toen had ik pech. Vandaag was ik erop gebrand me te tonen, dat is goed gelukt. In de finale probeerde ik nog weg te komen, maar er zat niets meer achter. Maar ik kijk trots terug op de wedstrijd" aldus de renner van Alecto Cycling.

Sisr, De Bondt, Van Hecke, Kreder en Ottema bleven in de finale over met Jasper Bovenhuis, Joey van Rhee, Zackary Dempster, Floris Gerts en Johan Le Bon. De nationale ploeg zat mee met Bert-Jan Lindeman en Pascal Eenkhoorn, maar zag beide renners door materiaalpech wegvallen. "Balen, als je ziet dat je medevluchters weg weten te blijven" sipte Lindeman in Hoogeveen.

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl