Ronde van Drenthe blijft puzzelen met finale

Dinsdag 13 maart 2018

Women - De Ronde van Drenthe had dit jaar een nieuwe - in de ogen van de organisatie zwaardere - finale. Maar er klonk na afloop al weer zoveel kritiek dat de kans groot is dat de laatste tientallen kilometers van de mannen- en vrouwenwedstrijd hertekend zullen worden.

Met name bij de vrouwen konden er wel eens veranderingen op stapel staan, als je af moet gaan op een directe evaluatie van de toppers op de fiets en nieuwe mensen in de organisatie. "Mooi die VAM-berg vier keer achter elkaar, zeker selectief, maar waarom ligt de laatste beklimming dan nog veertig kilometer van de streep" klonk het na afloop. Ook werd geoordeeld dat de afstand (nu 160 kilometer) weinig toevoegde aan het spektakel in de koers.

Oud-winnaar Bert-Jan Lindeman oordeelde ook al dat je ook bij de mannen zo snel mogelijk van de VAM-berg naar de finish moet rijden. "Toen ik in 2012 won, was dat het geval. Je kunt dan doortrekken op de klim en vervolgens is het een spel tussen de vluchter of vluchters en de groep daarachter. Zo geef je beide scenario's - die van de vluchters en de sprinters - een kans."

Verzachtende omstandigheid voor de organisatie is wel dat twee van de drie beoogde nieuwe stroken geschrapt werden op vraag van de politie. Daar had normaal gezien nog een andere finale door kunnen ontstaan.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl