Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alleen Dennis blijft Van Emden voor in Tirreno

Dinsdag 13 maart 2018

Elite men - De afsluitende etappe van de Tirreno-Adriatico, een tijdrit over tien kilometer, heeft een zege opgeleverd voor Rohan Dennis.

De Australische tijdritspecialist was daarmee de enige die Jos van Emden van de dagzege kon houden. Het verschil tussen de twee was vier seconden. Dennis merkte na afloop op dat Van Emden de tijd van de Australiër van vorig benaderde. "Dus was het maar goed dat ik dit jaar sneller was."

Voor Jos van Emden was het, net zoals vorig jaar, een rechtstreeks duel met Rohan Dennis. Toch wilde hij daar niet te uitgebreid bij stilstaan. “Vorig jaar stootte hij mij van de hotseat en was het de grootste teleurstelling in mijn carrière tot nu toe. Nu startte ik na hem en heeft hij me op waarde geklopt.”

Van Emden gaf te kennen de zware etappe van maandag nog in de benen te hebben. “Dat was niet optimaal. Ook op de Tacx voelde het nog niet super en daarom ging ik behouden van start. Er was daarom direct een verschil met Dennis, dat daarna gestaag opliep. Op de helft was het twee seconden, op de finish vier. Het voelt heel anders dan vorig jaar. Hij is op deze afstand gewoon de beste. Maar ik blijf hem aanvallen. Het feit dat het verschil nu al een stuk kleiner is dan aan het begin van het seizoen in Abu Dhabi is goed.”

Michal Kwiatkowski - die met de andere klassementsrenners in de regen reed - werd tot eindwinnaar gekroond in San Benedetto del Trotto.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl