Zwangere Lizzie Deignan koerst in 2019 weer

Woensdag 14 maart 2018

Women - Opmerkelijk nieuws uit het vrouwenpeloton: Lizzie Deignan-Armitstead kondigt aan zwanger te zijn en in 2018 niet meer in actie te komen. De Britse is één van de troeven van Boels-Dolmans.

De voormalige wereldkampioene van Richmond (2015) zal in 2019 en 2020 weer koersen. Haar doelen zijn volgend jaar het WK in haar eigen Yorkshire en in 2020 de Olympische Spelen van Tokio 2020.

"Dank aan iedereen die in mij hebben geloofd, mijn man, familie en vrienden die me allemaal steunen. Ik blijf verbonden aan het Boels-Dolmans Cycling Team, die de katalysator is geweest voor mijn succes in de afgelopen jaren. Ik hoop mijn carrière in 2020 af te kunnen sluiten met een hoogtepunt, op de Olympische Spelen in Tokio."

Het spreekt voor zich dat het tijdelijke vertrek van Deignan een flinke aderlating is voor het team, maar Boels-Dolmans Cycling Team heeft alle begrip voor Deignans keuze. Haar tijdelijke vertrek wordt zo goed mogelijk opgevangen en het team kijkt uit naar Deignans terugkeer bij de ploeg in 2019 en 2020.

In recente jaren verlieten ook Kelly Markus en Jermaine Post het peloton vanwege een zwangerschap.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl