Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fabio Jakobsen wint Nokere Koerse

Woensdag 14 maart 2018

Elite men - Fabio Jakobsen heeft Nokere Koerse op zijn naam gebracht.  De eerstejaars prof van Quick-Step Floors won de sprint van een uitgedund peloton.

De voormalig Nederlands kampioen bij de beloften boekte zijn eerste profzege voor zijn nieuwe werkgever.

Jakobsen won vorig jaar in Nederland de Gerrie Knetemann Trofee voor beste beloften na een seizoen waarin hij had gewonnen in de Ster van Zwolle, Olympia's Tour en de Tour de l'Avenir. Voor het seizoen sprak hij al de hoop uit direct te kunnen winnen. "Ik sprak mijn toekomstige ploeggenoot Niki Terpstra er onlangs nog over en die zei dat deze ploeg altijd rijdt om te winnen. Maar dat ze een aantal keren hadden meegemaakt, dat ze zonder een sprinter zaten in een koers waarin het moeilijk was een sprintscenario te vermijden. Ze konden me wel gebruiken, zei hij. Dat spreekt me dus aan: een sprinter wil graag winnen en ook als hij naar het hoogste niveau doorstroomt. Natuurlijk zullen mannen als Fernando Gaviria en Elia Viviani hun kansen krijgen in de belangrijkste koersen, maar er zijn nog wedstrijden genoeg binnen het programma van de ploeg waar ik mijn snelle benen kan laten zien."

In de slotronde werd een kopgroep tot de orde geroepen met daarin Martijn Budding (Roompot) en Rob Ruijgh (Tarteletto). In de slotfase kon ook Floris Gerts van Roompot zich staande houden in de uitgedunde groep. Maar ook hij zag Jakobsen met afstand winnen.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl