Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Lijke wint en leidt in Kreiz Breizh

Zondag 28 juli 2013

Elite men - Nick van der Lijke heeft verrassend de tweede etappe van de Franse etappekoers Kreiz Breizh gewonnen. De renner van het Rabobank Development Team was de sterkste in een individuele tijdrit van twaalf kilometer van en naar Carhaix. De Zeeuw leidt nu ook in het algemeen klassement.

De dag voordien was hij immers al tweede in een kopgroep van vier geworden. Van der Lijke was niet de enige Nederlander in de top 10 van deze rittenkoers: Dylan van Baarle was vijfde, Mike Teunissen zevende (beiden ook RDT) en Jochem Hoekstra (Piels) achtste. In de middagetappe kwam de trui van Van der Lijke niet meer in gevaar. Erwann Corbel won voor de Nederlander Wouter Wippert (3M).

Zeer goede vorm

RDT-ploegleider Arthur van Dongen zag zijn pupil nu voor het eerst een rit tegen de klok winnen. "Dat is een kwestie van zeer goede vorm. Nick is heel goed uit de rustperiode gekomen en kent een zeer goede start van de tweede helft van het seizoen. Daar getuigde hij zaterdag al van, maar hier stijgt hij echt boven zichzelf uit. Op de twee heuvels in het parcours hoefde hij als enige van het team niet terug te schakelen en daar heeft hij echt een verschil weten te maken met de rest van het veld. Het hielp ook dat hij in de slotfase de voor hem gestarte nummer drie in begon te lopen, wat op vijfhonderd meter van de streep ook daadwerkelijk lukte. Dat was een mooi richtpunt voor hem."

Van der Lijke verbaast zichzelf

 “Het was wel een beetje mijn doel om direct goed aan het seizoen te beginnen, maar dat ik een tijdrit zou winnen, had ik dan weer niet gedacht. Ik baalde zaterdag best wel dat ik weer nét naast de dagprijs had gegrepen. Maar nu kwam de zege toch. Het is mijn allereerste overwinning in een rit tegen de klok. Deels te verklaren vanuit mijn goede vorm van dit moment, maar anderzijds lag het parcours mij ook gewoon beter dan het traject van een vlakke tijdrit. Ik kon de klimmetjes op het buitenblad nemen en had direct een goed gevoel over mijn prestatie. Toen ik van Arthur van Dongen hoorde dat ik sneller was dan onze tijdritspecialist Dylan van Baarle kreeg ik helemaal het vertrouwen. Nu ben ik dicht bij het realiseren van een belangrijk seizoensdoel: een etappekoers winnen. Ik ga er maandag alles aan doen in ieder geval.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl