Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schulting wint Omloop Houtse Linies

Zondag 18 maart 2018

Elite men - Peter Schulting heeft de nationale klassieker Omloop van de Houtse Linies gewonnen.

De kersvers vader van Monkey Town CT schudde in de slotfase zijn laatst overgebleven belagers Abe Celi en Timo de Jong af en soleerde naar de winst.

De Omloop van de Houtse Linies was net als een dag eerder in de Ronde van Groningen een ware slijtageslag, waarin twintig renners de streep bereikten. De wedstrijd werd vanwege de kou ook ingekort.

Een kopgroep van acht dunde in de slotomloop uit tot drie en uiteindelijk bleek Schulting te sterk voor zijn vluchtmakkers.

Voor Schulting is het de eerste zege van het seizoen. In de Ster van Zwolle was de renner uit Lemele al vijfde. Nu verschalkte hij in de slotfase ook zijn laatste tegenstander"Ik wist niet goed wat ik verwachten moest van Celi. Hij versnelde op de keien, maar viel wat stil. Toen ben ik er vol over geknald en sloeg ik zo een mooie kloof. Ik wilde dit seizoen een klassieker winnen, dat is alvast gelukt" zei de winnaar na afloop.

Abe Celi legde beslag op de tweede stek, Timo de Jong werd derde.

Foto: © Sportfoto

18/03:

Omloop van de Houtse Linies

(Den Hout/Vrije klassieker)

1. Peter Schulting (Monkey Town CT), 2. Abe Celi (Alecto Cycling), 3.Timo de Jong (Destil-Parkhotel), 4. Tim Kerkhof (Destil-Parkhotel), 5. Gert-Jan Bosman (VolkerWessels-Merckx), 6. Maarten de Jonge (Monkey Town CT), 7. Folkert Oostra (Alecto Cycling), 8. René Hooghiemster (Alecto Cycling), 9. Beau Duvigneau (Vlasman CT), 10. Martin Pluto (Monkey Town CT)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl