Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema wint in Settimana Coppi e Bartali

Vrijdag 23 maart 2018

Elite men - De tweede etappe van de Settimana Coppi e Bartali heeft een nieuw Nederlands succes opgeleverd: Bauke Mollema won een selectieve etappe.

Mollema was vooruit met een select gezelschap. Daaruit viel Koen Bouwman letterlijk en figuurlijk in de slotkilometers weg. Wel staat hij derde in het klassement. Ploegleider Sierk Jan de Haan van LottoNL-Jumbo zegt dat Bouwman ervan overtuigd is dat hij de winst binnen had voordat hij hard onderuit ging in de heuveletappe naar Sogliano al Rubicone. “Koen is ervan overtuigd dat hij ging winnen, maar in de laatste bocht ging hij op het natte wegdek hard onderuit. Anders had hij hier de dubbelslag binnen gehaald. Het is jammer dat het gebeurt, maar dit is ook wielrennen. Winst en verlies liggen dicht bij elkaar.”

Mollema was aan de overwinning toe. "Ik voelde me de afgelopen weken niet goed, ik voelde me erg vermoeid. In Parijs-Nice zat het niet goed met mijn vorm, ik had de juiste benen niet. Vervolgens kon ik niet intensief trainen. De laatste dagen voelde ik me al beter. Maandag besloten we pas dat ik hier kon starten. Ik was niet zeker van mijn vorm. Het is gek hoe de kansen kunnen keren in een week tijd."

Pascal Eenkhoorn van LottoNL-Jumbo raakte zijn leiderstrui kwijt in deze lastige rit, hij won de openingsrit.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl