Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra voert sterk nummer op in E3 Prijs

Vrijdag 23 maart 2018

Elite men - Niki Terpstra heeft de E3 Prijs op zijn naam gebracht. De Noord-Hollander rondde een sterk ploegenspel van Quick-Step Floors af met een indrukwekkende solo.

Ver van de streep trok Terpstra alleen op avontuur met ploeggenoot Yves Lampaert, maar liet hem ver van de streep achter om solo naar de winst te rijden. In de groep daarachter beschermden Philippe Gilbert en Zdenek Stybar zijn belangen.

Gilbert maakte het succes compleet door tweede te worden. Greg van Avermaet werd namens BMC derde.

"Ik zie dit als één van de belangrijkste zeges uit mijn loopbaan" liet Terpstra weten na afloop. "Het feit dat dit lukte in zo'n belangrijke wedstrijd geeft me nog meer voldoening. Dit was niet mogelijk geweest zonder dit geweldige team, ze hebben allemaal geweldig gereden. Dit was de spirit van de Wolfpack. Ik was vorig jaar erg teleurgesteld dat ik niet gewonnen had. De arbeid van de afgelopen winter heeft zich uitbetaald, daar ben ik erg blij mee. Het succes van Le Samyn gaf met vertrouwen en zette me op het juiste spoor. Het was lastig op het laatst, maar ik gaf alles en kon zo het werk van de ploeg bekronen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl