Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lance – the rise and fall wint Nico Scheepmaker Beker 2017

Dinsdag 27 maart 2018

Products - Lance – the rise and fall wint Nico Scheepmaker Beker 2017

Volgens de jury hebben ''journalist Wagendorp en componist JW Roy hun professionele genres verrijkt en dit op uitermate oorspronkelijke wijze met elkaar verbonden''. Het verhaal van Lance Armstrong, de gevallen kampioen. Geportretteerd in veertien en liedjes waarin het verhaal van Lance Armstrong wordt verteld. Lance -  The rise and fall -, is een rock opera over Lance Armstrong in boekvorm. 

 Het verhaal van Lance Armstrong is het verhaal van Faust, die zijn ziel verkoopt aan de duivel. Het is het mythologische verhaal van Icarus die naar de zon vliegt, tot hij te dichtbij komt, de was in zijn vleugels smelt  en neerstort. Het is meer dan een simpel verhaal over een wielrenner, het heeft een algemene betekenis voor de mens die zichzelf verliest en die er niet voor terugdeinst in zijn grenzeloze ambitie anderen te beschadigen.   De kracht van Lance én de wielersport Bert Wagendorp schreef een rock opera. Geen eerherstel, geen verheerlijking, maar ook geen vernietigend oordeel. Het is een verhaal geworden over de donkere kracht van Lance zijn karakter én van de wielersport. Het verhaal van een man die winnen tot een waarde maakte - met het voorbijgaan aan elke moraal. Maar ook de man die zeven keer de Tour won en een half miljard voor kankeronderzoek bij elkaar kreeg. 

 Sint Willebrord Sessies Naast het boek leverde dat ook een cd met veertien luisterliedjes op onder leiding van J.W. Roy met onder meer Lea Kliphuis, Frank Lammers, Rick de Leeuw en Guus Meeuwis. Daarnaast werd Lance als muzikaal drama opgevoerd in onder meer Kantine Walhalla in Rotterdam en de Verkadefabriek in Den Bosch. 

 Het boek met de cd is uitgegeven door Uitgeverij De Muur BV (de uitgever van het gelijknamige wielertijdschrift) in samenwerking met Excelsior Recordings.

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl