Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Lijke en Van der Weijst juichen in Kreiz Breizh

Maandag 29 juli 2013

Elite men - Nick van der Lijke heeft de Franse etappekoers Kreiz Breizh op zijn naam gebracht. De renner van het Rabobank Development Team werd door de renners van Bretagne-Séché nog zwaar op de proef gesteld, maar zette in de finale van de slotetappe naar Rostrenen hoogst persoonlijk de zaken recht. De slotetappe werd gewonnen door Geert van der Weijst (Jo Piels).


Van der Weijst was samen met Mike Terpstra (3M) weg gereden uit een eerste peloton in de slotfase van deze rit. Hij bezorgde ons land de vierde opeenvolgende ritzege in Rostrenen, ook Moreno Hofland (2x) en Boy van Poppel wonnen hier.

Direct raak

Voor Van der Lijke is het zijn eerste eindzege in een etappekoers dit jaar, nadat hij al tweede was in de Tour de Bretagne, derde in de Tour de Gironde en zesde in Royal Smilde Olympia's Tour. "Het was een groot doel voor mij dit seizoen om een etappewedstrijd te winnen. Ik wilde graag sterk beginnen aan de tweede helft van 2013, nadat ik dit wegseizoen al begonnen was met de winst in de Beverbeek Classic, maar dat ik direct hier de eindzege in de wacht zou slepen, had ik niet durven dromen." Van der Lijke hoopt later dit seizoen ook te schitteren in de Tour de l'Avenir. "En prof worden is natuurlijk het ultieme doel, dat lukt alleen maar door je benen te laten spreken."'

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl