Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sterk internationaal veld in PWZ Zuidenveldtour

Woensdag 28 maart 2018

Elite men - In Zuidoost Drenthe wordt op 28 april voor de 27e keer de bekende Zuidenveldtour gereden, de organisatie strikte een sterk veld.

Net als in voorgaande jaren vindt de start plaats in Dalen (Hoofdstraat), waar om 12 uur het vertreksein zal worden gegeven. 

Om ca. kwart voor 4 uur is er een eerste doorkomst aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. Daarna rijden de renners nog twee keer een korte omloop van bijna achttien kilometer. 

De finish wordt verwacht om 16.30 uur, eveneens aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. De renners hebben dan 197,4 km afgelegd. 

Het parcours heeft ten opzichte van 2017 geen ingrijpende wijzigingen ondergaan. In de route zijn zeven kasseienstroken opgenomen. De meeste van die stroken zijn bekend van de Ronde van Drenthe. Er is een doorkomst in Emmen, waar de karavaan via de Hondsrugtunnel en de Hondsrugweg langs de Wildlands Adventure Zoo zal worden geleid richting Noordbarge. 

Selectief is ook de Limietweg, de door renners gevreesde klinkerweg langs de grens met Duitsland door het achterland tussen Emmer-Compascuum en Barger-Compascuum. Dit obstakel staat na 109 km op het menu.  De verzorgingszone is na 120 km op de parkeerplaats nabij het fraaie natuurgebied Bargerveen. 

Voor de 27e editie van de PWZ Zuidenveldtour hebben zich tot dusver 23 teams uit binnen- en buitenland definitief aangemeld. Het deelnemersveld bestaat nu grotendeels uit continentale semi-profploegen, waarvan er zeven uit eigen land afkomstig zijn. Dat zijn de teams van Destil-Parkhotel, Metec, Alecto (voorheen Baby Dump), Delta, Monkey Town, Vlasman en de nieuwe Beat Cycling Club. 

Verder doen er uit Nederland nog tien clubploegen mee, waaronder de Noordelijke Wielervereniging (NWV), de Stormvogels (Veendam), de Peddelaars (Hoogeveen), De Jonge Renner uit Oosterhout en Volker Wessels. Ook de Kannibaal (Noordenveld) en de IJsselstreek (Oldebroek) verschijnen aan de start. De buitenlandse continentale teams komen uit Duitsland, België, Luxemburg, Groot Brittannië en Tsjechië. 

Foto: © Rudie Ottens In 2017 won Rick Ottema voor Joey van Rhee



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl