Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lars Boom terug in koers in Volta Limburg Classic

Woensdag 28 maart 2018

Elite men - Geen Ronde van Vlaanderen voor Lars Boom zondag - de Brabander skipte immers de Vlaamse voorjaarsklassiekers-  maar wel de Volta Limburg Classic een dag eerder.

“Ik ben blij dat ik weer op de fiets stap om te koersen”, vertelt Boom over zijn aankomende rentree. “Het belangrijkste aan deze wedstrijd voor mij is om te kijken hoe het met mijn hartslag gaat.” De renner is medisch in orde, maar haalt nog niet de piekbelasting die nodig is om te presteren op het hoogste niveau. “Ik ben fit, maar kan tijdens extreme inspanningen nog niet het maximaal aantal slagen halen. Deze wedstrijd geeft daarvoor de volgende prikkel.”

Het parcours van Volta Limburg Classic bevat meerdere klimmetjes. “Dat is een goede belasting voor mij. Ik heb vorige maand op hoogtestage veel bergop gereden, dus daar ben ik  op getraind. Ik wil vrij koersen en zien hoe het in de wedstrijd verloopt.”

Boom is niet van plan om tijdens de wedstrijd te focussen op zijn hartslag. “Ik ga niet naar mijn hartslagmeter kijken. Dat analyseren we na de koers. Het is goed om eerst in een niet-World Tour-wedstrijd te starten”, vertelt Boom. “Vanaf daar kijken we verder naar het plan voor de komende weken.”

Medio januari onderging Boom een operatie om hartritmestoornissen te verhelpen. Hij maakte in Parijs-Nice zijn rentree in het profpeloton, maar merkte daar dat zijn herstel nog niet optimaal is. Vorige week werd bekend dat hij de Vlaamse voorjaarsklassiekers zou overslaan.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl