Ellen van Dijk wint Dwars door Vlaanderen

Woensdag 28 maart 2018

Women - Ellen van Dijk heeft Dwars door Vlaanderen op haar naam geschreven. De renster van Team Sunweb reed op vijf kilometer van het einde weg uit een selecte kopgroep en soleerde naar de winst.

In de groep vonden ook drievoudig winnares Amy Pieters, Floortje Mackaij en Annemiek van Vleuten een plek. De buitenlandse inbreng kwam van Malgorzata Jasinska, Ashleigh Moolman, Kasia Niewiadoma en Eugenia BUjak. De laatste sloot later aan, nadat de andere zeven op de tweede helling van de dag waren weg gereden.

Eerder dit seizoen won Van Dijk al de Omloop van het Hageland. "Nadat we eerder dit seizoen veel pech hadden, kregen we nu met de andere kant van de medaille te maken. De zege van vandaag was er één uit het boekje, alles liep zoals gepland. Ik zat met Floortje mee in een vlucht van zeven en vanaf het moment dat het nog vijftien kilometer was hebben we wel tien keer om beurten aangevallen. Met zes kilometer te gaan ging Floortje nog een keer en direct daarna was het mijn beurt. Ik sloeg een kloof en gaf alles. Met deze zege ronden we het ploegenspel goed af, met de derde plek van Floortje erbij kon het gewoon niet beter. Dit geeft ons vertrouwen voor de Ronde van Vlaanderen."

Dwars door Vlaanderen kreeg een geheel Nederlands podium. Amy Pieters (Boels-Dolmans) werd tweede, Floortje Mackaij (Sunweb) derde.

Foto: © Sportfoto Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl