Chantal Blaak heeft Vlaanderen bovenaan haar verlanglijst

Donderdag 29 maart 2018

Women - Chantal Blaak vindt de WorldTour-wedstrijden in het vroege voorjaar allemaal even mooi, maar de renster van Boels-Dolmans heeft de Ronde van Vlaanderen bovenaan haar verlanglijst staan. Dat zegt ze in een interview met Cycling.be.

De Zuid-Hollandse die tijdens haar loopbaan al won in de Open Suede de Vargarda, Gent-Wevelgem en de Ronde van Drenthe is nog bepaald niet verzadigd. In april is ze helemaal klaar voor de hoogmis van het voorjaar. “Ik heb nog één wedstrijd heel hoog op mijn verlanglijst staan en dat is de Ronde van Vlaanderen. Dat is een mooie wedstrijd, maar vooral één met veel historie. Ik ben al eens dicht bij de zege geweest met derde plaatsen in 2016 en 2017 en zou daar heel graag winnen. Met de regenboogtrui om de schouders zou dat nog specialer zijn inderdaad. Het is ook omdat iedereen in het vrouwenpeloton uitkijkt naar die dag. Als je die dag uit de bus van de ploeg stapt, op een vol plein, heb je het gevoel dat je het wereldkampioenschap gaat rijden."

In het interview met Cycling.be blikt Blaak nog eens terug op de mooiste dag van haar loopbaan, toen ze wereldkampioene werd in Bergen. Ook vertelt ze over het succes van haar team Boels-Dolmans en over haar doelen voor het seizoen.

Verder is in dit tijdschrift te lezen hoe Erwin Vervecken tijdens een fietstocht met Dylan van Baarle alles te weten komt over zijn doelen en ambities. Is er een Grote Helmentest gepubliceerd, een dossier Amstel Gold Race te lezen en en wordt met Greg van Avermaet, Wout van Aert en Philippe Gilbert vooruit gekeken op het voorjaar. Lars Boom doet zijn verhaal in de Nederlandse editie.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl