Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint derde rit Healthy Ageing Tour

Vrijdag 06 april 2018

Women - De derde rit van de Healthy Ageing Tour is gewonnen door Kirsten Wild. De Zwolse van Wiggle-High 5 bleef Christine Majerus voor in de sprint van een eerste peloton. Lisa Klein werd derde.

Net voor de finish werd Mieke Kroger terug gehaald, die als laatste van een kopgroep van vijf was overgebleven. Ook Danique Braam, Amber van der Hulst, Kaat Hannes en Marielle Meijering.

Wild liet haar ploeggenoten al werken om de kloof te overbruggen.  In de Healthy Ageing Tour - en voorloper Energiewacht Tour - is het al haar elfde ritzege.

Amy Pieters (Boels-Dolmans) blijft leidster.

Voor Wild is het de eerste zege voor haar nieuwe werkgever Wiggle High 5. "In de Ronde van Drenthe viel ik net voordat de sprint begon, in Gent-Wevelgem liep het ook even mis en de Ronde van Vlaanderen is niet echt een koers voor me. In de tweede rit van gisteren in deze Healthy Ageing Tour was het onmogelijk om de boel bijeen te houden met zoveel rensters van Boels-Dolmans van voren. Toen heb ik me ingezet om het tijdsverschil voor mijn ploeggenote Lisa Brennauer zo kort mogelijk te houden."

Vandaag liet ze haar team werken achter de vijf vluchters. "Dat maakt dit ook een teamprestatie. Ik werd in de slotfase ook ideaal afgezet door Lisa Brennauer, die is zo ervaren, we hadden aan een blik genoeg om ons plan te trekken. Het is mooi om hier de eerste te winnen voor mijn nieuwe werkgever. Het is niet zo dat ik druk voelde om hier direct te winnen, maar ik ben er uiteraard wel heel blij mee."

Er sprintte een groep van 29 rensters voor de dagzege in Winschoten. Belangrijkste afwezige voorin was Alice Barnes, de nummer twee van de dag voordien. Het virtuele podium wordt nu bezet door de rensters van Boels-Dolmans: Pieters leidt voor Van der Breggen en Blaak.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl