Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans wint ploegentijdrit HAT

Vrijdag 06 april 2018

Women - Boels-Dolmans heeft de ploegentijdrit in de Healthy Ageing Tour gewonnen. De ploeg van Danny Stam was al als favoriet gestart in Stadskanaal.

De vrouwen van Boels-Dolmans bezetten voor aanvang van de rit tegen de klok voor teams  al de eerste drie plekken in het klassement en die uitgangspositie werd nog beter. Amy Pieters leidt voor Anna van der Breggen en Chantal Blaak. Christine Majerus is bovendien vierde.

Virtu werd tweede in de ploegentijdrit, Canyon-Sram eindigde als derde.

Boels-Dolmans kan de eindzege nauwelijks nog ontgaan, met Wild op 1.42 als belangrijkste uitdaagster in het klassement. De renster van Wiggle-High 5 mikt hier echter vooral op dagsuccessen.

Amy Pieters kreeg een nieuwe gele trui om de schouders. Ze wilde nog geen voorschot op de eindzege nemen. "Ik weet dat we hier indruk maken, maar het komt ons hier bepaald niet aanwaaien natuurlijk. We hebben enkele pittige ritten achter de rug en deze ploegentijdrit was daarmee nog eens extra afzien. Voorbij is het echter nog niet. In Groningen kan het elke dag waaien en moet je elke dag bij de les zijn. Ons doel is om met het team de ronde te winnen, we zijn aardig op weg, maar er moeten nog gewoon twee etappes verreden worden. Pas als we in Groningen de slotrit achter de rug hebben, kun je de eindbalans opmaken."

Anna van der Breggen was net als Amy Pieters aan haar tweede dagzege toe. Ze kan zich voorstellen dat de buitenwacht denkt dat het allemaal bijna zonder moeite gaat. "Maar het is hard werken geweest. Het was niet eens ons doel om vanochtend Barnes al af te schudden. Voor mij is het ook geen doel om perse met drie rensters op het eindpodium te staan. Inzet is vooral de eindzege. Maar de ronde is al aardig geslaagd voor mij persoonlijk met de tijdritwinst en de zege in deze ploegentijdrit. Het is een belangrijk onderdeel voor ons, we hebben enkele weken geleden het parcours al verkend en daar hadden we zeker voordeel van."

foto: (c) Sportfoto-Patrick Weegink

1. Boels-Dolmans 21.54, 2. Team Virtu 0.52, 3. Canyon-Sram 1.01, 4. Wiggle-High 5 1.02 5. Parkhotel Valkenburg 1.05, 6.  Waowdeals 1.07, 7.  Nederlands Team 1.12, 8. Hitec Products 1.49, 9. Swabo 2.09, 10. Deens Team 2.19



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl