Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Healthy Ageing Tour: Blaak wint in Winsum

Zaterdag 07 april 2018

Women - De vierde etappe van de Healthy Ageing Tour is gewonnen door Chantal Blaak. Het was de eerste zege voor de renster van Boels-Dolmans in de regenboogtrui.

De omloop door het noorden van de provincie Groningen bleek zeer selectief. Een kopgroep van dertien rensters kleurde de koers. Al binnen een half uur koers reden Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Amy Pieters, Christine Majerus (Boels-Dolmans), Lisa Klein, Trixi Worrack (Canyon-Sram), Kirsten Wild (Wiggle-High 5), Riejanne Markus, Monique van de Ree (Waowdeals), Barbara Guarischi, Emily Moberg, Mieke Kroger (Virtu) en Natalie van Gogh (Parkhotel) weg. Zij pakten een voorsprong van uiteindelijk twee minuten en pas in de laatste omloop werd er aangevallen.

Blaak - die in de finale meerdere aanvallen plaatste - kwam als eerste richting de finish gereden. Ze won al eerder een etappe in Winsum. 

Blaak raakte met vier anderen weg uit de kopgroep van dertien en wist verrassend Wild achter zich te houden. "Kirsten raakte voor me als eerste door de laatste bocht en toen dacht ik even dat ik geklopt was. Maar ik wist er toch nog langs te komen." Voor Blaak een bijzondere zege, omdat ze voor het eerst in de regenboogtrui mocht juichen. "Ik was al enkele weken goed in vorm en al dicht bij de overwinning. Maar nu is het dan raak."

Amy Pieters behoudt de leiding in het algemeen klassement.  Ze kon tevreden constateren dat het er goed uitziet richting de eindzege. "Maar we zijn er natuurlijk nog niet, ik hoop dat jullie me morgen opnieuw in deze trui zien. Vandaag zetten we de boel snel op de kant. Op die manier hielden we het overzichtelijk. Doel was om de trui in de ploeg te houden. De ritzege van Chantal Blaak was natuurlijk bonus."

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl