Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amy Pieters eindwinnares Healthy Ageing Tour

Zondag 08 april 2018

Women - Amy Pieters (Boels-Dolmans) heeft de Healthy Ageing Tour 2018 op haar naam gebracht. De Noord-Hollandse greep op de tweede dag de macht en zag haar gele trui in de slotrit door hartje Groningen niet meer bedreigd worden.

De slotrit was voor Aafke Soet. 

De rit werd gekleurd door een kopgroep van Christine Majerus (Boels-Dolmans), Trixi Worrack (Canyon-Sram), Lisa Brennauer (Wiggle-High 5), Jeanne Korevaar (Waowdeals), Tatiana Guderzo (Hitec), Mieke Kroger (Virtu), Winanda Spoor. Aafke Soet (WNT), Natalie van Gogh (Parkhotel) en Karlijn Swinkels staken over. Maar in de finale was het Boels-Dolmans die in de groep daarachter nog vol in achtervolging ging. In de kopgroep waren Swinkels, Spoor en Soet veelvuldig in de aanval. Uiteindelijk haalde de renster van WNT het solo in de straten van Groningen. Mieke Kroger sprintte naar de tweede stek voor Christine Majerus.

Soet stond te kijken van haar zege. "Ik mik eigenlijk dit seizoen op wedstrijden in Duitsland en Luxemburg, koersen waar het wat meer heuvelachtig is. Maar ik zat in deze kopgroep en op een sprint wachten had weinig zin. Ik ben een aantal keren in de aanval geweest, maar de laatste keer kreeg ik wat ruimte. De anderen keken naar elkaar en ik heb mijn kans gegrepen. Ik sta hier in een mooi rijtje winnaars, heel bijzonder om hier mijn eerste UCI-zege te boeken bij de elite-vrouwen" aldus de voormalig Europees kampioene tijdrijden bij de junior-vrouwen.

Amy Pieters was een tevreden eindwinnares. Ze won voor het eerst in haar loopbaan een etappekoers. "Ik ben heel blij dat ik van mijn ploeggenoten het vertrouwen heb gekregen nadat ik op de tweede dag de gele trui pakte. Dit seizoen heb ik echt een stap gezet. Ik won al een wereldbekerwedstrijd met de Ronde van Drenthe en nu win ik een wedstrijd over meerdere etappes. De focus lag deze winter vooral op het WK Baan, waar ik met Kirsten Wild zilver won op de koppelkoers. Ik kwam vervolgens in goede vorm de weg op en pluk er nu de vruchten van. In ons team krijgt iedereen zijn kansen en ik heb er nu een aantal van gepakt. Dit is een prachtige ronde met een goede organisatie en mooie etappes. Een wedstrijd die eigenlijk nog wat meer topteams aan de start verdiend, maar bovenal een mooie koers om te winnen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl