Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster ZLM Toer gaat in 2018 niet door

Woensdag 11 april 2018

Elite men - De Ster ZLM Toer gaat dit jaar niet door. De organisatie kreeg het etappeschema niet ingevuld voor de komende editie en besloot daarom tijdig op de rem te trappen.

“We zijn er door organisatorische redenen, ondanks toezeggingen van diverse etappeplaatsen, niet in geslaagd om het etapeschema georganiseerd te krijgen”, aldus voorzitter Anton Ganzeboom.

Ganzeboom: “Helaas zijn we er tegenaan gelopen dat, nadat we het financiële kader rond hadden, enkele beoogde etappeplaatsen toch afhaakten. De besluitvorming hiervoor duurt vaak even en ook het traject rond vergunning wordt steeds complexer. Er is niet genoeg tijd om nu nog met alternatieven te komen. Daardoor moeten we nu dit besluit nemen.”

De organisatie kan niet langer wachten op andere mogelijkheden. “Wij kiezen er bewust voor om nu de knoop door te hakken. Ook omdat we ploegen in de gelegenheid willen stellen om een alternatief te zoeken voor onze wedstrijd.” Het niet doorgaan van de wedstrijd is absoluut geen definitief einde van de koers op het UCI 2.1 niveau. “Dit geeft ons als organisatie nu ook de ruimte om onze focus op 2019 te leggen. Dan willen we sterker dan ooit terugkomen!”

Foto: © Sportfoto  



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl