Kijk ook eens op

Volg onsOlympia's Tour met aankomst in Duiven

Vrijdag 13 april 2018

Elite men - Olympia's Tour kent de komende editie een aankomst in Duiven. Deze Gelderse gemeente is op vrijdag 14 september finishplaats van de etappe Nijverdal-Duiven.

De  rit voert na de start in het Overijsselse Nijverdal in een rechte lijn naar regio De Liemers, waar een attractief parcours van circa vijftig kilometers is voorzien voor de deelnemers aan Nederlands oudste etappekoers.

De deelnemende beloften (mannen -23) krijgen vervolgens nog twee plaatselijke omlopen van tien kilometer voorgeschoteld voordat de winnaar van deze vierde etappe bekend wordt.  

De afgelopen jaren reden beroepsrenners als Fabio Jakobsen, Pascal Eenkhoorn, Kristoffer Halvorsen en Dylan van Baarle zich onder meer met prestaties in Olympia's Tour in de kijker van hun huidige profploegen.  Wethouder Sjef van Groningen van Duiven hoopt natuurlijk dat ook de winnaar van de komende 14 september later nog eens zal schitteren in de voorjaarsklassiekers of de Tour de France. Op de korte termijn ziet hij het wielerevenement echter vooral als prachtig uithangbord. "De komst van Olympia's Tour is een mooie gelegenheid om de schoonheid van De Liemers onder de aandacht te brengen en natuurlijk onze stad Duiven te promoten. Dankzij de finalelussen is er voor de inwoners van onze gemeente op een hopelijk zonnige vrijdagnamiddag genoeg te zien en te genieten op het Horecaplein."

Koersdirecteur Thijs Rondhuis van Olympia's Tour kijkt uit naar de vierde etappe van zijn wedstrijd. "Gelderland profileert zich al jaren als echte wielerprovincie, waar wielrenners met veel enthousiasme worden ontvangen. Niet voor niets is Duiven na West Maas en Waal de tweede Gelderse gemeente die we met onze zesdaagse etappekoers aandoen. Met een rit die start vanuit Overijssel realiseren we bovendien ons doel om met Olympia's Tour een wedstrijd te realiseren die ons land echt doorkruist."

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl