Hengeveld wint Omloop Kleine Hein

Zaterdag 14 april 2018

Women - Daniek Hengeveld heeft de Omloop door het Land van Kleine Hein gewonnnen. De renner van Westland WV - uitkomend bij de nieuweling-meisjes - versloeg niet alleen de rensters uit haar eigen categorie maar ook de junior-vrouwen.

Hengeveld kreeg op het nieuwelingen-podium Maud Rijnbeek (tweede) en Ilse Pluimers (derde) mee op het podium.

Cathalijne Hoolwerf was de beste junior-vrouw, zij bleef ploeggenote Sylvie Swinkels voor.

De wedstrijd kende een vroege voorbeslissing door een val, waardoor een groep van circa twintig rensters weg reed en weg bleef. De thuisrensters van WSV Emmen zagen hun kanshebbers direct uitgeschakeld en zo waren er meer die direct een kruis over hun ambities konden maken.

Hoolwerf leidt in het Healthy Ageing Tour-klassement bij de junior-vrouwen, Ilse Pluimers werd gehuldigd bij de nieuweling-meisjes, maar die trui hoort eigenlijk om de schouders bij Sofie van Rooijen.

Hengeveld was uiteraard blij met haar zege. "Ik heb in de winter veel op de baan gereden, maar ik had een paar wedstrijden nodig om wat duurvermogen op te doen. In Gent-Wevelgem was ik al vierde, maar deze zege is natuurlijk nog mooier. Zeker in het veld met junior-vrouwen. Ik stel mijn verwachtingen van het seizoen naar boven bij na deze zege."

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl