Markus verrast zichzelf met vierde plek

Zondag 15 april 2018

Women - Riejanne Markus draaide er niet omheen: na afloop van de Amstel Gold Race kampte ze met gemengde gevoelens. "Vooraf had ik voor een vierde plek getekend, maar ik was natuurlijk wel heel dichtbij een podiumplaats."

Markus had toegeleefd naar deze week met de Ardennenklassiekers. "Wat dat betreft kan ik heel tevreden zijn. Ik voelde me sterk vandaag en zat mee met de vlucht die weg wist te blijven.  Ik kon niet mee toen Brand, Blaak en Spratt weg reden, wat dat betreft ben ik op waarde geklopt. Maar ik ben volle bak blijven doorrijden en kwam eigenlijk nog heel dichtbij. Dan is het jammer dat je het net niet haalt, maar vooraf had ik hier natuurlijk direct voor getekend. Ik wilde een korte uitslag realiseren in een WorldTour-koers en dat is gelukt. Ook nog in de belangrijkste eendagskoers van Nederland ook."

De prijs voor de strijdlust gaf voldoening. "Je bent niet altijd blij als je alleen daarom op het podium geroepen wordt, maar hier voor eigen publiek was het wel heel mooi om gehuldigd te worden. Dat voelde wel als een soort beloning."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl