Kijk ook eens op

Volg onsRiesebeek oranje uitblinker in Amstel Gold Race

Zondag 15 april 2018

Elite men - De Amstel Gold Race heeft een zege opgeleverd voor Michael Valgren. De renner van Astana versloeg Roman Kreuziger in de sprint om de zege. Enrico Gasparotto werd derde.

Een kopgroep van negen kleurde de koers. Daarbij twee landgenoten met Bram Tankink (LottoNL-Jumbo) en Oscar Riesebeek (Roompot). Tankink moest de anderen in het laatste koersuur laten gaan, maar zijn jonge landgenoot hield stand tot diep in de finale toen een aantal toppers de oversteek had kunnen maken.

Voorin de koers werd er naar gekeken door de mogelijke kanshebbers. Riesebeek gooide daarom op vier kilometer van de streep zelf de koers open met een uitval en kreeg Fuglsang en Bono met zich mee. De drie kwamen echter niet overeen, waardoor de groep met Sagan en Van Avermaet aan kon sluiten.

De renner van Roompot deed nog een nieuwe poging op de Bemelerberg, zag die stranden maar kreeg wel de prijs voor de strijdlust. In volle finale gingen Valgren en Kreuziger in de finale. Gasparotto kreeg de kloof net niet meer gedicht. Valgren klopte vervolgens beide oud-winnaars van de Amstel Gold Race.

Riesebeek was de hoogst geklasseerde Nederlander in de uitslag. "Ik ben blij dat ik na de Volta Limburg Classic - waar ik viel in de finale - toch weer van voren mee speel in Limburg. Ik had dit nooit kunnen dromen. In de finale had ik niets te verliezen, Peter Sagan en Greg van Avermaet ga ik niet kloppen in de sprint. We zijn een aanvallende ploeg en dat heb ik vandaag ook laten zien" meldde hij na afloop.

Ook Bram Tankink vond het een speciale dag. “Oh man, wat een dag. Dit was speciaal”, begint Tankink zijn terugblik. “Dat ik hier in mijn laatste Amstel Gold Race, met mijn 39 jaar, dit nog heb kunnen laten zien dat had ik nooit verwacht. Je moet eerst goed zijn om überhaupt mee te doen, daarna moet je goed genoeg zijn om ook nog mee te zitten. Helaas was ik in de finale net niet meer goed genoeg.”

Tankink was overigens verrast dat de kopgroep een voorsprong kreeg van meer dan vijftien minuten. “Ik zei tegen de jongens: kom we gaan ervoor. Lekker rammen. De samenwerking was goed en we zijn de hele dag blijven ronddraaien. Ik houd een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Ik heb echt genoten. Ook geleden, maar vooral genoten. Dat het publiek mijn naam bleef roepen op al die beklimmingen, gaf me gewoon kippenvel.” 

Foto's: Sportfoto

Foto: © Sportfoto

 

 
 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl