Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Waalse Pijl is voor Van der Breggen

Woensdag 18 april 2018

Women - Anna van der Breggen heeft voor de vierde keer op rij de Waalse Pijl gewonnen.Ze bleef Ashleigh Moolman en Megan Guarnier voor.

Annemiek van Vleuten werd vierde. 

Van der Breggen vond het geen vanzelfsprekende zege. “Zeker niet. De situatie was ook anders nu mijn ploeggenote Megan Guarnier met een groepje vooruit zat. Wij hebben daardoor niet achtervolgd en dat scenario was ook goed voor ons. Ik weet ook hoe graag zij deze wedstrijd wil winnen, dat gunde ik haar ook echt. Maar het liep anders en dan is het wel heel gaaf dat ik hier weer win. Deze koers ligt me enorm. Het is een lastige zware koers, maar het is me op het lijf geschreven .” De zege deed de ploeg extra goed omdat mechanieker Richard Steege deze week met hartklachten in het ziekenhuis belandde. Net deze ochtend kwam hij weer bij kennis. "Het was gek om te rijden zonder hem" zei Van der Breggen.

Van Vleuten vierde

Van Vleuten leek op de Muur van Huy even voor een verrassing te zorgen. "Maar net toen ik er buitenom kwam, versnelden ze nog een keer. Toen ging het licht uit bij me. Net als vorig jaar eindig ik net naast het podium, er zijn gewoon rensters die in deze wedstrijd nog net wat beter voor de dag komen. Winnen zou ook heel lastig zijn, vooral Anna is hier moeilijk te verslaan. Maar ik tank hier wel vertrouwen voor Luik-Bastenaken-Luik. Je ziet dat we als ploeg ook sterker worden, Amanda Spratt zat net als in de Amstel Gold Race opnieuw vooruit. Hopelijk kunnen we als blok een sterke Luik-Bastenaken-Luik afleveren. Die koers ligt me nog net wat beter."

Janneke Ensing (Ale Cipollini) reed de Muur van Huy op in het gezelschap van Pauline Ferrand Prevot (Canyon-Sram), Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) en Megan Guarnier (Boels-Dolmans). Aan het begin van de klim werden ze tot de orde geroepen. Ensing werd dertiende uiteindelijk. "Als ik wacht tot de voet van de Muur ga ik hier geen podiumplaats rijden, daarvoor zijn enkele rensters toch te sterk op deze klim. Daarom besloot ik samen met de ploegleiding vroeg weg te rijden. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het lukte gelukkig toch. Op de voorlaatste klim had ik het wat lastig en toen vroeg ik me af of ik wel bij de eerste drie kon rijden als ik weg bleef met deze groep. Daarom heb ik nog aangevallen, maar ik had vandaag de benen niet. Maar ik kan mezelf niet verwijten dat ik het niet geprobeerd heb in ieder geval."

Foto: © Sportfoto

STANDEN WOMEN'S WORLDTOUR



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl