EPZ Omloop van Borsele is voor Balsamo

Zaterdag 21 april 2018

Women - De EPZ Omloop van Borsele heeft een zege opgeleverd voor Elisa Balsamo.

De Italiaanse won de massasprint in de straten van 's-Heerenhoek. Die sprint werd ontsierd door een valpartij. Lorena Wiebes (Parkhotel) eindigde als tweede, Evy Kuijpers (Jan van Arckel) werd derde.

Gedurende de hele wedstrijd probeerden groepjes weg te komen uit het peloton, maar geen enkele poging was een lang leven beschoren. 

Nicole Steigenga (Swabo) was de laatste die het probeerde, maar ook deze aanvalslustige Friezin kreeg de ruimte niet.

Eerstejaars Lorena Wiebes hikt al enige tijd tegen een zege aan en was vandaag in Zeeland dichtbij. "Maar het verschil met Elisa was groot, ze won met een fietslengte. Evy Kuijpers ging de sprint van ver aan en ik reageerde daarop. Vanuit mijn wiel kwam Balsamo er op 75 meter van de streep overheen. Jammer dat het niet gelukt is te winnen, dat is natuurlijk het doel. Maar ik kan toch vrede hebben met deze afloop."

Wiebes - vorig jaar bij de junior-vrouwen Europees kampioene - is de nieuwe leidster in de KNWU Topcompetitie. "Dat is toch iets van een beloning na deze wedstrijd. Bovendien zal het een nieuw doel worden de komende periode, want ik heb de andere wedstrijden ook nog op het programma staan dit seizoen." 

Evy Kuijpers is de beste clubrenster.

De Topcompetitie wordt vervolgd met de Marianne Vos Classic, de Omloop van de IJsseldelta en de nieuwe vrouwenwedstrijd Veenendaal-Veenendaal.

Foto's: © Sportfoto-Jos Kafoe

STAND TOPCOMPETITIEEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl