Van der Breggen prolongeert in La Doyenne

Zondag 22 april 2018

Women - Anna van der Breggen wint na 2017 ook de tweede editie van Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen. Na de Strade Bianche, De Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl al weer de vierde WorldTour-zege van het seizoen voor Van der Breggen. 

De renster van Boels achterhaalde na Saint Nicolas de Australische Amanda Spratt die op 20 kilometer van de streep in de aanval ging. 

Annemiek van Vleuten werd derde, Asleigh Moolman vierde en Ellen van Dijk vijfde. Sabrina Stultiens imponeerde opnieuw met een top tien plek: zesde.

Van der Breggen is geen onverwachte winnares, maar dat wil niet zeggen dat het haar in de schoot viel. "Het was een sterke wedstrijd van Amanda Spratt. Ik zat met Megan Guarnier in de groep erachter en daar was het gokken. Je wil het gat dichtrijden, maar je wil ook niet te vroeg gaan en te veel kracht verspelen. Er werd veel gereageerd, maar we hebben eigenlijk gewacht. Ik wist dat de zwaarste klim nog kwam en daar ben ik gegaan. Toen kon ik de kloof nog dichten."

Van Vleuten keek met trots terug. Afgelopen woensdag viel ze opnieuw op de schouder, waar ze in de Ronde van Vlaanderen een breukje opliep. In Luik-Bastenaken-Luik was ze vooral trots over de teamtactiek. "Amanda Spratt deed een sterke poging om de koers te winnen. Jammer genoeg kon ik Anna van der Breggen niet volgen op de Nicolas, maar we zijn trots op een tweede en derde plek."

foto (c) Sportfoto-Bart Hazen


 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl