Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Beukeboom wint Omloop van de Glazen Stad

Zondag 22 april 2018

Elite men - Dion Beukeboom heeft de 34e Nobutec Omloop van de Glazen Stad voor elite/beloften op zijn naam geschreven door achtereenvolgens de jagende meute met Bas van der Kooij (Alecto CT) en clubrenner Nick van der Meer (Westland Wil Vooruit) achter zich te laten.

Tekst: Dan Rolandus

De coureur uit de continentale wielerformatie Vlasman deed een dag eerder al van zich spreken door de Arno Wallaard Memorial voor elite/beloften achter de Duitser Joshua Huppertz en Cees Bol (SEG Racing Academy) af te sluiten met de derde plaats. “Het was een onrustige en nerveuze koers”, verklaarde de 29-jarige Dion Beukeboom. “Door kleine valpartijtjes vielen er breukjes waardoor we uiteindelijk in de finale met veertig man overbleven. We hebben een sterke ploeg. Er wordt in het peloton altijd gekeken naar Wim Stroetinga, Yoeri Havik of een Dion Beukeboom, maar ook de jongens uit de tweede lijn hebben bewezen tot zeer veel in staat te kunnen zijn. De wind, zeg maar ‘Dikke Lucht’ was soms best heftig. Mijn ploeggenoot (Beau Duvignaeu, DR), reed voorop en daarachter zaten nog drie man, dus moesten we zelf attent blijven. Yoeri (Havik, DR) en ik zaten van voren, waren beiden goed. Beau trok als het ware de sprint voor mij aan, waarop ik op kousenvoeten ben weg gereden, voor de grote groep uit. Het is leuk om de kroon te zetten op al het werk van de ploeg, mooi dat het nu wel lukt ”, aldus de gelukkige winnaar. 

Kousenvoeten

De 174 kilometer lange wielerklassieker door onder meer het Groene Hart, het Oostland, Midden-Delfland en het Westland werd in een hoog tempo afgewerkt. Desondanks zag Lieven Anthonise (Team WASp) als eerste aanvaller de kans uit het peloton te ontsnappen. Het bleek van korte duur, maar een groepje van vier bestaande uit Micha Gankema (NWVGroningen), Robbie van Brakel (Metec-TKH), Rick van Breda (Monkey Town) en Martijn Dijkstra (De Jonge Renner) bleef aanmerkelijk langer vooruit. Nadat ook deze groep werd ingerekend ging met nog zo’n 85 kilometer voor de wielen een groep van negen man met Justin Timmermans, Jason van Dalen (beiden Delta CR), Robbie van Brakel, Coen van Kleef (Westland Wil Vooruit), Martijn Keijzer (NWVGroningen), Rens te Stroet (De Adelaar), Bas van der Kooij (Alecto CT), Stephan Bakker (Monkey Town) en Yoeri Havik (Vlasman CT) op avontuur. Bij de eerste passage op de Vogelaer in Kwintsheul was de groep aangegroeid tot een pelotonnetje van veertig man. Het was volop koers. Het kaf werd van het koren gescheiden. De mannen met power bleven over. Bas van der Kooij won uiteindelijk achter de op z’n Zoetemelks weg gemuisde Dion Beukeboom de sprint voor de tweede plaats door onder andere zijn oud-ploeggenoot de Westlander Nick van der Meer achter zich te laten. “Dit had ik even nodig”, stelde Bas van der Kooij, de voormalige clubrenner van Westland Wil Vooruit zich tevreden met de tweede plaats. “Dion was weg en dan is het toch lekker dat je de sprint van het peloton wint. Ik had vandaag goede benen, zat ook mee in de kopgroep van negen. Toen alles weer bij elkaar kwam heb ik alles op de sprint gezet.” Nick van der Meer stelde zich als eerste clubrenner tevreden met de derde plaats. “Toen ik die lange (Dion Beukeboom, DR) in de verte zag rijden wist ik dat het een sprint zou worden voor de tweede plaats. Ik merkte dat sommige renners na de Maasdijk de snelheid met de harde wind in de rug niet meer aankonden. De plaatselijke rondjes waren zwaar, was afzien, maar ik was nog goed genoeg om in de laatste zes kilometer een gat dicht te rijden en nog wat over te hebben voor de sprint. Ik werd een beetje opgesloten door Bas, maar ben dik tevreden met de derde plaats’’, aldus de coureur uit Honselersdijk.

Werelduurrecord

Dion Beukeboom begint stilaan warm te draaien om onder leiding van zijn trainer Jim van den Berg in augustus op de baan van het Mexicaanse Aguascalientes het werelduurrecord van de Brit Bradley Wiggins (54,526 km in 2015 in Londen) aan te vallen. ‘’Ik volg een heel strak schema met testen van 20, 30, 40 en 50 minuten. Afgelopen donderdag heb ik een test van twintig minuten gedaan en heb vervolgens de goede vorm mee genomen naar de Arno Wallaard Memorial en naar de Glazen Stad. Ik ben altijd goed in Zuid-Holland, want vorig jaar won ik in Den Haag de Ronde van Zuid-Holland. Ik lig op schema, voel me goed zo.’’

Uitslag 34e Nobutec Omloop van de Glazen Stad voor elite/beloften: 1. Dion Beukenboom (Amsterdam, Vlasman CT) 174 kilometer in 3.52.50, 158. 2. Bas van der Kooij (Maassluis, Alecto CT), 3. Nick van der Meer (Honselersdijk, Westland Wil Vooruit), 4. André Looij (Monkey Town CT), 5. Patrick van der Duin (Alecto CT), 6. Jason van Dalen (’s-Gravenzande, Delta Cycling Rotterdam CT), 7. Matthew Overste (UWTC De Volharding, Amsterdam), 8. Jaap Kooijman (Vlasman CT, Maastricht), 9. Daan van Sintmaartensdijk (Alecto CT, Zuidland), 10. Jordi Talen (UWTC De Volharding, Spijkenisse).

Foto: © Vlasman Cycling Team (boven) en Dan Rolandus



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl