Van der Breggen koningin van het voorjaar

Maandag 23 april 2018

Women -  Anna van der Breggen was niet alleen opnieuw de koningin van de Ardennen, de olympisch kampioene uit de stal van Boels-Dolmans domineerde het gehele voorjaar. Hierbij nog eens de foto's van haar vier belangrijkste zeges.

Ze won maar liefst vier WorldTour-klassiekers door op herhaling te gaan in de Waalse Pijl (vierde zege), Luik-Bastenaken-Luik (tweede overwinning) en voor het eerst wist de Zwolse ook te winnen in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.

"Voor mijzelf en voor de ploeg is dit het beste voorjaar ooit. Voor het team vond ik het vooral zo mooi dat Chantal Blaak (Amstel Gold Race) en Amy Pieters (Ronde van Drenthe) ook een zege meepikten. Vooral Amy heeft opnieuw een stap gezet dit seizoen. En Megan Guarnier was ijzersterk in de Ardennen. Op papier waren we door de zwangerschap van Lizzie Deignan misschien wat minder sterk in de breedte dit voorjaar, maar we hebben slim en efficiënt gekoerst. En dat maximaal uitbetaald gekregen. Het is nu tijd voor rust, ik kan de eerste periode van het seizoen heel tevreden afsluiten." Van der Breggen won ook nog een rit in de Healthy Ageing Tour.

Zege in Strade Bianche:

 

Zege in Ronde van Vlaanderen:

Zege in Waalse Pijl:

Zege in Luik-Bastenaken-Luik:

Foto's: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl