Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Minnaard verovert bergtrui in Tour Romandie

Woensdag 25 april 2018

Elite men - Marco Minnaard was vandaag mee in een lange vlucht in de eerste reguliere etappe van de Tour de Romandie. De Zeeuw van Wanty Groupe Gobert veroverde de bergtrui.

Zijn poging strandde op tien kilometer van de meet toen eerst Dan Martin en later de rest van het eerste peloton kwam aansluiten.

Omar Fraille van Astana greep de dagwinst. Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo is de nieuwe leider in deze Zwitserse etappekoers.

"Wat een mooie dag! Alles viel vandaag op zijn plek. Ik had nooit gedacht om deze prestatie neer te zetten. Ik had van deze bergtrui wel een doel gemaakt, maar dit durfde ik niet te dromen. De eerste bergsprint was felbetwist, maar ik kon ze vrij makkelijk naar me toe trekken. Op de volgende bergjes was de strijd iets minder fel en kon ik alle punten relatief makkelijk binnenhalen."

"Op het einde kwam de ritzege zelfs even in het vizier. Ik wist dat ik Gougeard, dé specialist in dit soort ontsnappingen, in het oog moest houden. Ik had de benen om hem bij te houden op de laatste klim en kon nog mijn steentje bijdragen. Op de top dacht ik even dat we het zouden redden, maar op het eind was het peloton er toch nog snel bij."

"Dit is de eerste keer dat ik in een WorldTour-wedstrijd op het podium sta. Dat was een schitterende ervaring. Het is wel even schrikken als je jezelf tussen de toppers in de podiumtent ziet! De komende dagen wil ik mijn verstand gebruiken. De zaterdagetappe word cruciaal voor het bergklassement. Daar wil ik me nog eens tonen. Nu ik de trui heb, ben ik niet van plan ze zomaar weer af te geven."

Foto: © Sportfoto Minnaard (Wanty Groupe Gobert)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl