Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dorpenomloop Drenthe voor Beukeboom

Zondag 06 mei 2018

Elite men - De Dorpenomloop van Drenthe heeft een zege opgeleverd voor Dion Beukeboom.

Yoeri Havik maakte op de tweede plek het succes compleet voor Vlasman, Joey van Rhee werd derde.

De wedstrijd werd gekleurd door een kopgroep van zes (eerst zeven) met René Hooghiemster (alecto), Robin Lowik (IJsselstreek), Stef Krul (Metec-TKH), Bas Ottevanger (Vlasman), Maarten de Jonge en Rick van Breda (MonkeyTown) die pas in de laatste tien kilometer bijgehaald werden door negen renners.

Die vijftien kleuren de finale. Dion Beukeboom, Joey van Rhee en Stef Krul reden nog uit deze groep weg. Krul viel terug in de groep daarachter, terwijl Van Rhee nog nipt voorbij gestoken werd door Havik. 

Maar Beukeboom was de onbetwiste winnaar in Assen. "Ik kon Krul er met een tempoversnelling afrijden, maar Van Rhee bleef in mijn wiel. Ik had geen zin om zo met hem naar de streep te rijden, zeker niet toen Yoeri Havik de oversteek leek te gaan maken. Toen hield ik me ook even rustig en spaarde me voor de slotkilometer. Maar toen kon ik nog een keer wegrijden. Het was een mooie zege, maar ook een teamprestatie van ons, we worden niet voor niets 1, 2 en 4 hier."

Havik zag er de lol van in. "Teammanager Ton Welling wilde graag drie op een rij op het podium hier, jammer dat Jasper Bovenhuis het niet afmaakt door derde te worden" zei hij na afloop met een klinkslag.

Voor Joey van Rhee was het zijn eerste wedstrijd in zes weken. "Het resultaat is dan ook boven verwachting. Op de goede momenten van voren zitten doet dan ook veel. Toen Beukeboom aanviel, zat ik mee. Hij wilde niet verder als ik hem niet beloofde dat hij kon winnen. Dat was mijn eer te na, maar ik was echt goed kapot. Dan ben ik blij dat ik hier als derde nog het podium op mocht."

1. Dion Beukeboom (Vlasman), 2. Yoeri Havik (Vlasman CT), 3. Joey van Rhee (Monkey Town), 4. Jasper Bovenhuis (Vlasman CT) , 5. Wim Kleiman (Monkey Town) 6. Bjorn Bakker (NWV Groningen), 7. Rens te Stroet (Sensa-Kanjers voor Kanjers), 8. Marco Doets (Alecto CT), 9. David Dekker(Metec-TKH), 10. Robin Lowik (Krush-IJsselstreek)

Foto: © Rudie Ottens



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl