Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vader en Tauber winnen in Eupen

Maandag 07 mei 2018

Offroad - Twee Nederlandse zeges dit weekeinde bij de 3 Nations Cup-wedstrijd in het Belgische Eupen. Milan Vader won bij de mannen, Anne Tauber bij de vrouwen.

Bij de mannen eiste Vader de zege op. De mountainbiker van Team Habitat liet de beide Belgen Ruben Scheire en Piere du Froidmont achter zich.

Vader had tijdens de verkenning gezien dat het belangrijk was om voorin te koersen dus nestelde de Zeeuw zich al snel op kop. In de vijfde van in totaal acht ronden reed Vader weg bij zijn tegenstanders en soleerde naar de zege. ,,Winnen is altijd een fijn gevoel en zeker na de pech van vorige week. Afgelopen week voelde ik mij al goed in de trainingen, dus onze aanpak lijkt de goede kant op te gaan.’’

De wedstrijd was zwaar en lang, vooral met de warmte. Desondanks genoot Vader van het speelse parcours. Vader: ,,Doordat ik bijna alles op kop heb gereden kon ik mijn eigen ding doen en dat heeft goed uitgepakt.’’

Tauber - die eerder deze maand een wedstrijd afzegde wegens knieklachten - liet Fabienne Schaus en Lotte Koopmans achter zich.

Bij de junioren won Tim van Dijke en bij de nieuweling-meisjes Puck Pieterse.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl