Van Vleuten had graag zware klim in WK-parcours gezien

Dinsdag 08 mei 2018

Women - Annemiek van Vleuten verkende de afgelopen dagen de WK-parcoursen van Innsbruck. De Gelderse toonde zich enthousiast over de zwaarte van het parcours. Maar het had nóg iets zwaarder mogen zijn.

De verkenning leverde na afloop een enthousiaste beoordeling op, zo vertelde ze de organisatie. " Mijn doel is het om zo perfect mogelijk voorbereid aan het vertrek van het WK te staan. Dat het parcours me ligt, motiveert natuurlijk wel.De routes voor het WK zijn zeer uitdagend. Ik houd van de bergen en ben dan ook heel blij dat de klimmers goede kansen op succes hebben tijdens dit WK."

Van Vleuten mist 'Hel'

Toch had Van Vleuten - bekend als één van de beste klimsters van het vrouwenpeloton - graag een kopie van het mannenparcours gereden. "Het wegparcours voor de vrouwen is zwaar, met een lastige klim van acht kilometer die wij drie keer voor de wielen krijgen. Voor mij persoonlijk mocht het nog net iets steiler zijn. Ik had graag de Hōtinger Höll in het parcours gezien, waar de mannen in de slotfase nog over rijden. Maar zowel het parcours voor het tijdrijden als de wegwedstrijd liggen me."

Foto: ©  Swarovski KristallweltenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl