Boels Rental ook komende drie jaar hoofdsponsor Ladies Tour

Woensdag 09 mei 2018

Women - Boels Rental is ook de komende drie jaar de hoofdsponsor van de Holland Ladies Tour, die dan ook tot en met 2020 onder de naam Boels Ladies Tour zal worden verreden. Dat zijn organisator Courage Events en het verhuurbedrijf overeen gekomen.

De Boels Ladies Tour is de enige etappewedstrijd in de Benelux die behoort tot de belangrijkste reeks van vrouwenwedstrijden, de UCI Women's WorldTour. Deze etappekoers bestaat sinds 1998 en heeft in de recente jaren rensters als Marianne Vos, Ellen van Dijk. Lisa Brennauer, Kristin Armstrong en Chantal Blaak op de erelijst staan. De editie van vorig jaar werd gewonnen door Annemiek van Vleuten, die enkele weken later voor het eerst wereldkampioene tijdrijden werd in Bergen (Noorwegen). 

Armand Rooyakkers is blij dat de naam van Boels Rental ook de komende jaren verbonden is aan de belangrijkste etappekoers voor vrouwen in Nederland. "We hebben eind vorig jaar de overeenkomst met onze eigen vrouwenformatie Boels-Dolmans verlengd tot eind 2020 en willen in die tijd ook in bredere zin onze bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen. Ons team is momenteel de beste UCI-vrouwenformatie van de wereld. We vinden het belangrijk dat dit team en de andere belangrijke vrouwenploegen ook in Nederland de kans krijgen op het hoogste wielerpodium kunnen acteren en verbinden dan ook graag onze naam aan deze UCI Women's Tour-wedstrijd. Samen hopen we deze tak van de wielersport naar een hoger plan te tillen."

Namens organisator Courage Events is Thijs Rondhuis verheugd dat de toekomst van de Boels Ladies Tour ook voor de komende drie jaar verankerd is dankzij de steun van Boels Rental. "Het is belangrijk voor het vrouwenwielrennen in Nederland om alle bestaande en komende nationale wielersterren de mogelijkheid te geven om voor de ogen van de media en een steeds grotere schare volgers in eigen land te kunnen schitteren. En dat in een veld met de mondiale wielertop. Voor de rensters van binnen en buiten onze landsgrenzen is de Boels Ladies Tour inmiddels een begrip op de UCI-vrouwenkalender. Een wedstrijd die niet alleen een belangrijke rol speelt in de voorbereiding op het wereldkampioenschap, dat traditiegetrouw enkele weken later wordt verreden, maar ook een koers waarin rensters graag een etappe winnen of zelfs hun naam op de erelijst willen plaatsen. Door onze hernieuwde samenwerking met Boels Rental en dankzij onze enthousiaste etappeplaatsen kunnen we hen dit podium blijven bieden."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl