Kijk ook eens op

Volg onsRonde van Overijssel voor Havik

Zaterdag 12 mei 2018

Elite men - De 66e Ronde van Overijssel is gewonnen door Piotr Havik. De renner van Beat Cycling Club bleef Harry Tanfield voor in de straten van Rijssen.

Tanfield - vorige week ritwinnaar in de Tour de Yorkshire - reed in de slotkilometer naar Havik toe, die de slotronde al met voorsprong in ging, maar de renner van Beat wist in de sprint alsnog de winst op te eisen.Max Kanter van Team Sunweb won de sprint voor de derde prijs.

Veertien koplopers kleurden de koers: Martijn Budding (Roompot), Daan Hoeybergs (Beat), Brendan Davids, Michael Freiburg (Bennelong), Harry Tanfield (Eisberg-Canyon), Eamon Lucas, Rens Tulner (Delta CT), Jordi van Loon (Destil-Parkhotel), Max Kanter (Sunweb), Tijmen Eising (Metec-TKH), Cees Bol (SEG), Jasper Bovenhuis (Vlasman), Adrie Lindeman (NWV Groningen) en Jasper PLender (VolkerWessels-Merckx). Hoewel ze ruim vier minuten aan voorsprong bijeen fietsten, kwam een tweede groep van dertien renners aansluiten. Op dat moment leek Roompot met vier renners de finale in handen te kunnen nemen, maar zij zagen eerst Havik en later ook Tanfield ontsnappen en kregen het gat niet gedicht.

Het publiek in Rijssen leefde mee met winnaar Havik, die zijn strijdlust toch nog beloond zag. "Ik heb in de slotfase naar het laatste klimmetje gereden alsof het de finish was, we waren elkaar aardig aan het slopen. Maar hij sloot aan. Ik zei tegen hem dat ik kramp had, daarmee speelde ik wel een spelletje met hem. Hij verraste me door vroeg de sprint aan te gaan, maar ik kon er gelukkig nog langs komen. Dit is een belangrijke zege voor mij, een klassieker winnen is belangrijk, zeker in een UCI-koers. Ik hoop mezelf hier weer een beetje mee op de kaart te zetten. Vorig jaar was ik dichtbij een profcontract door mijn stage bij Katusha-Alpecin. Met deze overwinning wil ik mezelf weer op de kaart zetten." 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl