Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koga werkt aan ploeg voor 2014

Donderdag 01 augustus 2013

Elite men - Het Koga Cycling Team is druk bezig met het vastleggen van renners voor het seizoen 2014. De ploeg van Ton Welling - waar baan en weg nadrukkelijk samen gaan - verlengde de contracten met Wim Stroetinga en Umberto Atzori en telt al vier nieuwe aanwinsten.

Wim Stroetinga heeft zijn contract bij het Koga Cycling Team met twee seizoenen verlengd. Manager Ton Welling was blij dat hij de Fries opnieuw vast kon leggen. “Wim stond in de belangstelling bij andere ploegen, maar koos er voor bij ons te blijven. Mooi dat hij de komende seizoenen opnieuw voor ons actief zal zijn.” Stroetinga won in 2012 een rit in Olympia’s Tour, de slotetappe van de Ronde van Overijssel en de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Dit seizoen werd hij als winnaar gehuldigd van de slotetappe van Olympia’s Tour. De sprinter voelt zich op zijn plek bij de ploeg van Ton Welling. “Natuurlijk heb ik de ambitie om ooit prof op een nog hoger niveau te worden, maar een tweede kans zit er momenteel niet in. Bij Koga voel ik me thuis, we weten wat we aan elkaar hebben. En ik krijg alle ruimte om op de baan te rijden.”

Atzori en nieuwkomers

Ook Umberto Atzori blijft de ploeg trouw in 2014. De renner met Italiaanse roots liet zich dit seizoen tot winnaar kronen in de criteriums met winst in onder meer Annen en Twijzelderheide. Ook werd hij eindwinnaar van het Noordenveld Westerkwartier. Volgens manager Ton Welling kan Atzori ook in de klassiekers uitgroeien tot een troef en is hij een echte teamplayer. Adrie Lindeman heeft een contract getekend bij het Koga Cycling Team voor 2014. De 27-jarige Drent rijdt momenteel voor Metec en is een serieuze troef voor met name de klassiekers. Ook Twan Castelijns (23 jaar) kwam een contract overeen. De aanvallend ingestelde renner uit Hapert – dit jaar al goed voor vier zeges – komt over van Babydump en rijdt de komende twee seizoenen voor het Koga Cycling Team. De derde aankoop voor 2014 is Melvin Boskamp. Donderdag werd bekend dat Robbert de Greef (nu Team Piels) ook een contract heeft getekend bij de ploeg van Ton Welling. De 22-jarige renner uit Geldrop won onder meer de Witte Kruis Classic dit seizoen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl