Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westra voor twee seizoenen naar Astana

Donderdag 01 augustus 2013

Elite men - Lieuwe Westra rijdt de komende twee seizoenen bij Team Astana, dat heeft de ploeg zojuist bevestigd. De Nederlands kampioene tijdrijden reed de afgelopen vijf jaren (zijn hele profloopbaan) bij Vacansoleil-DCM, de formatie die nog zoekt naar een nieuwe hoofdsponsor.

De Fries tekende tot eind 2015 en werd vandaag als aanwinst gepresenteerd samen met Franco Pellizotti.  "Lieuwe is een sterke tijdrijder en klimmer en kan Vincenzo Nibali terzijde staan in de Tour van volgend jaar" zegt Alexander Vinokourov over het vastleggen van de Nederlander.  Westra won dit jaar een rit in de Tour of California en het NK tijdrijden. Vorig jaar was hij ook ritwinnaar en tweede in het eindklassement van Parijs-Nice.

Waardering

Westra zegt op zijn site dat zijn keus snel vast stond: "Er was veel belangstelling van andere ploegen, maar Astana kwam direct met een concreet aanbod. Daaruit spreekt waardering voor mijn prestaties van de afgelopen jaren. Ik vind het een hele mooie ploeg met uitstekend materiaal en goede renners. De ploeg rijdt een uitgebreid programma, waarbij ik volop de kans krijg om in korte etappekoersen met een tijdrit een goed klassement te rijden. Om welke wedstrijden het precies gaat, zal ik later met de ploeg bespreken.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl