Kijk ook eens op

Volg onsVan Poppel tweede in 12e rit Giro

Donderdag 17 mei 2018

Elite men - De twaalfde etappe van de Giro d'Italia heeft een zege opgeleverd voor Sam Bennett. Op het circuit van Imola stond geen maat op de Ier, die zijn tweede ritzege boekte.

Danny van Poppel werd tweede namens LottoNL-Jumbo. 

De slotfase bood genoeg spektakel voor de volgers in de regen. Het peloton sloeg uiteen, waarna klassemenstrenners als Pozzovivo, Carapaz en (George) Bennett alle zeilen bij moesten zetten om de aansluiting weer te maken. Sprinter Elia Viviani sneuvelde wel in deze fase.

Een spervuur van aanvallen volgde, onder andere van Maurits Lammertink, waarbij Mohorovic en Betancur gezamenlijk de slotkilometer ingingen. De samenwerking was onvoldoende om te slagen in hun poging. Bennett ging de sprint van ver aan en won met ruim verschil. "Daarmee verraste hij mij, dat was slim. Maar toch heb ik het gevoel dat ik dichter bij de zege kom" zei Van Poppel in een eerste reactie.

Voor de klassementsrenners was het vandaag weer geen rustige dag. "Ik verwachtte een sprint van het peloton, maar moest de knop omzetten in de finale. Ik ben blij dat de dag erop zit" zei een doorweekte Tom Dumoulin na afloop.

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl