Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Etappeschema Olympia's Tour 2018 rond

Vrijdag 18 mei 2018

Elite men - Het etappeschema van Olympia’s Tour 2018 is gereed. Met het bekend maken van maar liefst vier etappes in Drenthe en Limburg is de organisatie van de oudste etappekoers van Nederland erin geslaagd de beste beloften van Nederland en daarbuiten een attractief parcours voor te schotelen. 

De ronde begint dit jaar op dinsdag 11 september in Assen, de hoofdstad van fietsprovincie Drenthe. De start is voorzien bij het Dr. Nassau College, terwijl de finishstreep getrokken is nabij het regionaal wielercentrum. Een dag later is Emmen start- en finishplaats van deze internationale beloftenwedstrijd. Het parcours is gelijk aan de twee grote lussen die de profs reden bij het Nederlands Kampioenschap op de weg in Emmen in 2015. Alle grote dorpen uit deze gemeente worden daarbij aangedaan. 

Een dag later is wielerdorp Gieten – bekend van de Superprestigeveldrit – de startplaats van een etappe die arriveert in Hellendoorn. De provincie Drenthe is daarmee drie dagen lang het decor van aankomsten en starts in Olympia’s Tour en laat daarmee zien dat het predicaat van wielerprovincie serieus genomen en breed gedragen wordt. Zeker ook omdat Drenthe zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van nieuw wielertalent, de uitgangsbasis van Olympia’s Tour.

Zoals bekend rijden de renners de dag daarna van Nijverdal naar Duiven. Op de slotdag – zondag 16 september is - zoals ook eerder gemeld - de slotrit voorzien in de gemeente West Maas en Waal met een rit van Dreumel naar Beneden-Leeuwen in Gelderland. Op de voorlaatste dag strijkt het wielerpeloton neer in Noord-Limburg waar de gemeente Beesel tekent voor eerst een rit-in-lijn en vervolgens een individuele tijdrit in Offenbeek. Een mooie gelegenheid voor de renners om hun positie in het klassement te verdedigen of juist te verbeteren. 

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij dat de ronde al in een vroegtijdig stadium gepresenteerd kan worden. “Ik ben zeer tevreden over het etappeschema. We wilden weer een Olympia's Tour door Nederland. Met twee etappes die een grote oversteek van het noorden naar het midden van het land maken, is dat goed gelukt. We bieden dit jaar uitdagende en veilige parcoursen. Olympia’s Tour 2018 is een echte Nederlandse koers met waaiers, een selectieve etappe in het oosten en een tijdrit op de voorlaatste dag waarin  het klassement nog eens opgeschud kan worden. We zijn de wielerprovincie Drenthe en de betrokken gemeenten dankbaar voor hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van nieuw wielertalent. En danken ook de gemeente Beesel voor hun trouwe aanwezigheid in ons etappeschema. Met een dubbele etappe willen wij deze Limburgse gemeente belonen voor een langdurige samenwerking”

Etappeschema Olympia's Tour 2018

Dinsdag 11 september; Assen-Assen

Woensdag 12 september; Emmen-Emmen

Donderdag 13 september; Gieten Hellendoorn

Vrijdag 14 september; Nijverdal-Duiven

Zaterdag 15 september; Offenbeek-Offenbeek

Zaterdag 15 september; Individuele tijdrit Offenbeek

Zondag 16 september; Dreumel-Beneden Leeuwen

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl