Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Sintmaartensdijk wint Omloop Kempen

Zondag 20 mei 2018

Elite men - Daan van Sintmaartensdijk heeft in Veldhoven de zeventigste uitgave van de Omloop der Kempen voor elite/beloften, meetellend voor de Topcompetitie, met een klinkende overwinning afgesloten.

De coureur uit de sterke equipe van Alecto Cycling liet uit een kopgroep van vijf man in de sprint achtereenvolgens Tim Kerkhof (Destil-Parkhotel Valkenburg) Chiel Breukelman (NWV Groningen), ploeggenoot Rick Ottema (Alecto) en Robbie van Brakel Metec-TKH) achter zich.

"Ik had me met die smalle weggetjes en al dat draaien en keren door de dorpen voorgenomen attent voorin te rijden" wees de 19-jarige Zuidlander op het feit als je wat wilt in dergelijke klassiekers geen moment mag verzaken. "Het tempo lag best hoog en er werd veel gesprongen. Diverse groepjes probeerden telkens weg te komen, maar na zo’n 110 kilometer kwamen we met negentien man (verder de aanstichters Twan Brusselman (Destil-Parkhotel) en Gijs Meijer (Delta Cycling Rotterdam), alsmede de aansluiters Dylan Bouwmans (Metec-TKH CT), Robin Blummel (Destil-Parkhotel CT), Marco Doets (Alecto), Marijn van den Berg (Delta Cycling Rotterdam), Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit), Martijn Dijkstra, Rob van Broekhoven (beiden De Jonge Renner), Rens te Stroet (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Jesse de Rooij (West-Frisia), Mike Appelman (WPGAmsterdam), Antonie van Noppen (GRC Jan van Arckel) en Ronan van Zandbeek (Willebrord Wil Vooruit), DR) vooruit te zitten. Het draaide gelijk goed door, kregen een voorsprong van ruim een minuut op het peloton. Tim Kerkhof (de winnaar van vorig jaar, DR) demarreerde op zo’n 30 kilometer voor de streep. Er sprongen gelijk een paar mensen (Ottema en Breukelman, DR) naar toe waarop ik met Robbie van Brakel aansloot. We hebben tot vlak voor de finish kop over kop samengewerkt. Op het lange rechte eind ben ik in de slipstream vanuit het derde wiel de sprint aangegaan" aldus analyseerde Daan van Sintmaartensdijk zijn zegentocht door het Brabantse land.

Grote vis

De semiprofessional uit het team van ploegleider Piet Rooijakkers vergaat het met een vierde plaats in de Ronde van Groningen en een negende stek in de Omloop van de Glazen Stad vooralsnog voortvarend in het keurkorps der elites. "Ik heb een heel goede winter gehad waarin ik grote stappen heb gemaakt. Ik had vooraf aan het seizoen een goede basis. Na een mindere Ster van Zwolle zat ik vanaf de Ronde van Groningen telkens mee en mag ik tot op heden niet klagen. Ik zat in de PWZ Zuidenveld Tour goed mee, belandde door een klein foutje in de tweede groep waardoor ik niet meer kon meedoen voor de overwinning. Ik heb daarbij heel veel geleerd van René (Hooghiemster, DR). Hij is als wegkapitein heel belangrijk. Het gaat overigens goed met de hele ploeg. We rijden zonder kopman, kunnen met een brede groep altijd gaan voor de overwinning. We hoeven de ballen niet op één man te gooien. Dat is ook de kracht van het team. De sfeer is prima en iedereen heeft wat voor elkaar over, de gunfactor is groot. Nu was ik de gelukkige. Dit was een mooie overwinning, en gelijk een grote vis." Daan van Sintmaartensdijk heeft nu zijn pijlen gericht op het NK voor beloften in West-Brabant. ‘Ik denk dat het een mooi rondje kan worden, heb het parcours gezien. Met een beetje geluk zou het wel eens een mooie dag kunnen worden. Aan de voorbereiding zal het in elk geval niet lukken.’ (Dan Rolandus)

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl