Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Selectie voor WK MTB Zuid-Afrika bekend

Donderdag 01 augustus 2013

Offroad - Bondscoach Tim Heemskerk heeft de selectie bekend gemaakt voor het wereldkampioenschap MTB, dat van 26 augustus tot en met 1 september in Zuid-Afrika wordt verreden. We vertrekken met een relatief jonge selectie. Ik heb veel vertrouwen in deze groep" zegt de KNWU-keuzeheer.

"Mijn ambitie is zeker een top tien klassering te behalen."  De selectie bestaat uit zes mannen en twee vrouwen: Rudi van Houts, Henk Jaap Moorlag (Elite mannen), Michiel van der Heijden (-23 mannen), Kjell van den Boogert, Milan Vader (junioren), Anne Terpstra (-23 vrouwen) en Annemarie Worst (junior-vrouwen). Rick Koekoek komt uit op het onderdeel trial. De samenstelling van de teamrelay wordt ter plaatse bepaald.

Vos ontbreekt

Marianne Vos ontbreekt in de selectie ondanks veelbelovende resultaten op de MTB dit jaar, zij besloot al voor het seizoen 2013 dat het WK MTB haar zou hinderen in de aanloop naar het wereldkampioenschap op de weg. "En daar wil ik mijn regenboogtrui verdedigen." Michiel van der Heijden komt gewoon uit in de beloftencategorie, hij vroeg en kreeg dit jaar op het NK dispensatie om bij de elite uit te komen waar hij prompt de titel greep. "Maar op het WK wil ik bij de beloften hoge ogen gooien."

Foto: © Sportfoto Milan Vader



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl