Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin pakt tijd terug op Yates in Giro

Donderdag 24 mei 2018

Elite men - Tom Dumoulin gebruikte de achttiende etappe van de Giro d'Italia om de roze leiderstrui van Simon Yates aan te vallen.

Samen met Pozzovivo en Froome wist hij een kleine halve minuut te winnen op Yates. De achterstand van 56 seconden werd bijna gehalveerd door een kloof van 27 tellen.

Dumoulin was zelf degene die het lont in het kruitvat stak, maar toen kon Yates nog volgen samen met Pozzovivo. Een aanval van Froome was er echter te veel aan voor de Brit van Mitchelton-Scott. Dumoulin:"Eindelijk win ik wat tijd terug. Vandaag was perfect voor mij met een rustige aanloop en vervolgens volle bak omhoog. Ik wachtte op het juiste moment en met nog twee kilometer te gaan besloot ik te kijken wat er mogelijk was. Yates reageerde, maar ik zag dat hij gelost was bij een nieuwe aanval van mijzelf, Froome en Pozzovivo. Dat had ik neit verwacht. Het is dus een goede dag geweest, maar ik weet dat er andere ritten op ons wachten. Ik moet kijken wat erin zit. Maar de wedstrijd is nog niet gelopen."

x--

De klassementsrenners zorgden voor spektakel ver achter ritwinnaar Maximilian Schachmann, die zich de snelste toonde van een uitgedunde kopgroep, waartoe ook Jos van Emden en Boy van Poppel behoorden.

Van Emden verbaasde na afloop zijn gehoor:  "Ik was niet blij dat ik meezat. Soms beweeg je hemel en aarde om mee te zitten, dan lukte het niet. Nu til ik één keer mijn kont op, draai een keer mee om het tempo erin te houden en we zijn weg. Ik zag het helemaal niet zitten. Ik kan nog de dag van mijn leven hebben, maar dan is er altijd iemand beter opzo'n aankomst. Dat klinkt misschien stom, het is altijd bijzonder om in een grote ronde vooruit te rijden, maar ik ben te veel een winnaar om zo maar vooruit te rijden."

foto (c) Sportfoto-Oscar de Waele

 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl